ÖZEL HABER

3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmaları Ödül Töreni yarın gerçekleştirilecek

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmaları Ödül Töreni, yarın gerçekleştirilecek.

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmaları Ödül Töreni, yarın gerçekleştirilecek. Program, 25 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 14.00’te Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu'nda yapılacak. TDPV Yönetim Kurulu Başkanı ve 23-24. Dönem Kırşehir Milletvekili Dr. Abdullah Çalışkan, yaptığı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sponsorlarımızın desteğiyle düzenlediğimiz ödül töreninde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.” ifadelerini kullandı.

Kırşehir’in tarihî ve kültürel değerlerini yaşatan Ahilik geleneğini uluslararası bir platformda tanıtmayı amaçlayan yarışmalar, bu yıl ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Resim, masal/öykü ve deneme dallarında yarışan öğrencilere ödülleri, yarın düzenlenecek törende takdim edilecek. Yarışma, genç nesillere Ahilik kültürünü aşılamayı hedefliyor.

Program akışı ise şöyle;

Türk Dünyası Gençlik Konseyi Korosu (fuaye)

Açılış ve İstiklal Marşı

Açılış Konuşması: Dr. Abdullah Çalışkan (TDPV Yönetim Kurulu Başkanı)

Ahilik Tanıtım Filmi

Protokol Konuşmaları

Ahilik Yemini - Türk Dünyası Gençlik Konseyi

Ahilik Resimleri Sunumu

Lise Deneme Birincisinin Eserini Okuması- Buğla Dila Saluk

Yarışma Derece Ödüllerinin Verilmesi

Ahilik Teşekkür Ödüllerinin Takdimi

Ahilik Paneli - "Ahiliği Yeniden Düşünmek"

-          Kazım Ceylan (MESVAK Mütevelli Heyeti Başkanı, Akademisyen ve Tarihçi)/ “Bir Medeniyet Hareketi Olarak Ahilik”

-          Prof. Dr. Ayfer Şahin (Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi)/Ahiliğin Kadın Anlayışı Günümüze Ne Söyler?

-          Sami Öztürk (İnsan ve Kalite Derneği Başkanı) /”Ahilik Yönetim Sistemi”

Türk Dünyası Gençlik Konseyi Korosu (fuaye)

Ahilik Resim Sergisi Açılışı

İkram (Fuaye)

Programda Ahilik kültürünün önemine dair sunumlar ve Ahilik Resim Sergisi yer alacak. Tören, Türk Dünyası Gençlik Konseyi Korosu’nun kapanış performansıyla sona erecek. Ayrıca Protokol katılımı için program yetkilisi Derya Hanım’dan bilgi alınması istendi. İletişim No: (0312) 229 04 00 – 0530 329 63 40

Kırşehir halkı, bu anlamlı etkinliğe davet edilirken, özellikle gençler arasında Ahilik değerlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Ahilik geleneğinin köklerinin derinlemesine anlatıldığı etkinlik, Ahiliği genç nesillere aktararak, kültürel mirasın korunmasını amaçlıyor.