Firavun denizde boğulacağını anlayınca "Ben de Musa'nın Râbbine inandım " demişti. Lâilahe illâllah demenin hiç bir kimseye zararı yoktur.


1-Madde mi önce gelir, yoksa düşünce mi? . Yani bir çocuk emziği, boş bir poşet, bir torba çimento, bir tablo, daha önce düşünülerek, planlanarak, bir usta tarafından yapılıyorsa, aceba bu 10 üzeri 80 atomlu Evren  (Bilimin de reddettiği, kendi kendine tesâdüfen de olmadan )bir düşünürü, bir plânlayıcısı, bir ustası olmadan nasıl meydana gelebilir. .?
2-Bu Evrenin 13,5 milyar yıl önce Büyük bir Patlama sonucu meydana geldiğini bu günkü bilim ittifakla kabul ediyor. Çocukların oynadığı mantar tabancasını bile patlatan ayrı bir cins patlatanı var. Acaba bu Büyük Patlamanın tetiğini Evren cinsinden olmayan çekeni kim acaba? 
3-Doğada bir Tabiat Kanunu var. Bu Doğa Kanununu koyan, kanun koyucu kim aceba? Ehli kâmil "Tabiat güzel bir kitaptır, okuyabilene "demişler. Yazarsız bir kitap, hakimsiz bir kanun, ressamsız bir tablo, olmayacağına göre, bu Kâinatın Hakimler Hâkimi kim acaba ? 
4-Dünya kendi ekseni etrafında saatte 1667 km. Güneş etrafında saatte 107 bin km, Galaksimiz Saman yoluyla birlikte saatte 2,1 milyon km gibi korkunç bir süratle hareket ettiği halde, benzin, mazot yakmıyor, elektrikle çalışıyorsa, enerjisini kimden alır, kaynağın adı ne acaba? 
5-Dünyamız dik değil, 23,5 derece sağ tarafa eğimle, batıdan doğuya süratle döndüğü halde, "Bu dereceni bozma " diye boynuna kim basıyor? İnanmayan biri :"Yakında toprak olacağım . Vücudumu yılan, çiyan yiyecek, kaybolup gideceğim. "derken, inanan biri "Ruhum kafesten uçan kuş gibi, Dünya sıkıntılarından kurtulacak. Ruhlar Alemine tatile gideceğim. Güzel bir rüya gibi, hiç bir korku, üzüntü, sıkıntı çekmeden, yiyip içeceğim. Hareket edeceğim Ölüm benim için Şebi Arus . Düğün Gecesi. Mecâzi sevgili değil, gerçek Sevgiliye kavuşmaktır. Dünyada bütün mezarlarda ki ölülerin tekrar dirileceği Kıyamet gününde, "Sevdiklerimle bir Ebedî hayat, mükemmel bir Saadet beni bekliyor" deyip ve böyle inanan, mutluluk ve sevinç içinde, vicdani Cennet hayatı yaşayan hiç bir olur mu? 
Eğer Ahret yoksa, inananda inanmayanlar gibi yok olur gider. Binlerce söz vermeler, Vaat edilenler çıkınca ne olacak? 
Yusuf peygamber "7 yıl bolluk, 7 yıl kıtlık olacak "dedi. Halkın bir kısmı "Mısır 'ın hazinesini yok edecek " dedi, Ehli Kâmil ise "Ekip biçelim. Kıtlık olmazsa zarar yok, olursa da hazlıklı olduğumuz için kolayca atlatırız "dediler. İnsaflı ateistler inanmanın inkardan üstün olduğunu kabul ederler. Bir ateistin çıkıp da "Ey ahali, yanlış yöne gidiyorsunuz. Şu yolu takip ederseniz kurtuluşa erersiniz "diye bir öneri, bir yol, bir kurtuluş reçetesi sunduğu duyuldu mu? 
Yalnız şu yönde haklısınız. Piyasada indirilen din değil, uydurulan din uygulanıyor. Halk peygamber ve kitabın orijinal halini araştırmadan, gördükleri, duydukları yalan yanlış fiillere, haberlere, binlerce uyduruk hadislere bakıp dinden çıkıyor. Oysa :
Hacı hırsız ise Kâbenin ne suçu var? 
İçki haram ise üzümün ne suçu var? 
Ceryan çarptıysa Edison ne yapsın? 
Fazla kalıp çarpıldık, Güneşmi suçlu? 
Tâlimata uyma zehirlen Tıbba kusur bul. 
Orijinal şekli uygulanmıyor, İslâm'ın ne suçu var? 
Bu imân işini son ana bırakmamalı. Firavun denizde boğulacağını anlayınca "Ben de Musa'nın Râbbine inandım " demişti. Lâilahe illâllah demenin hiç bir kimseye zararı yoktur. Faydası ise sevdiklerinle bir Ebedî bir Hayat, Sonsuz bir Saadet. Peygamber şimdi gelse bizi sopayla kovalar demekte ona yakışmaz. Şu anda uygulanan din orijinal halinden yarıdan fazla uzakta. Doğaya, Evrene, bir böcek, bir çiçeğe hiç bir kimse kusur bulamaz. Serbest irâdemizi en doğru yolda kullanmak dileğiyle. 
Sevgi ve Selâmlar.