"Ben insanları ve Cinleri, beni tanısın ve ancak bana ibadet etsinler diye yarattım "Bizler seni yeter derecede tanımıyoruz.

Bin özürle, affına sığınıp, haddimizi bilerek . Hâşa, pişman olacağın hiç bir iş yapmazsın. Bütün noksan sıfatlardan berisin. Geçmiş, şu an ve gelecekte olacakları önceden bilirsin. Nur üstünde nursun. İstersen şu an yeryüzünde yaşayan 9 milyar insanı toptan ve bir anda yok eder, yerimize başkasını getirirsin. Buyurdun ki:
 "Ben insanları ve Cinleri, beni tanısın ve ancak bana ibadet etsinler diye yarattım "Bizler seni yeter derecede tanımıyoruz. Tanımadığımız için sevmiyoruz, sevmediğimiz için de sevimsiz işler yaptığımız için;
1-Bir ot, bir böcek kadar bile görevimizi yapmayıp, Dünyayı Cehenneme çevirdiğimiz için, 
2-Nimetlerine şükür, teşekkür etmeyip, basit bir kusurdan dolayı öfkelenip, çirkin fiiller yaptığımız için, 
3-Gücümüz oranında, karınca kararınca, bir ihtiyaçlının sırtındaki yükü almadığımız için, 
4-Bile bile şerre gidene engel olmayarak, emri maruf yapmayıp, "Neme lâzım "dediğimiz için, 
5- Apaçık düşmanımızın tekliflerini fark etmeyecek derecede gâfil kalıp "evet "dediğimiz için, (İçimizde razı oldukların da var ama? )
Zâlimlikte haddini aşan Fravunları Kâhhar ismine havale edip, iki melek insan gaitasına bakıp "İşte İnsanoğlu bunun için cimrilik yapıyor". Basit bir hatadan dolayı, kavga edip kan dökenleri seyreden Meleklerin "Yazıklar olsun size. Ahseni Takvim, Eşrefi Mâhluk , Arzın Halifesi derecesinde yaratılanlara bak . Şunlar için mi secde ettik?" dedirtecek derecede zillete düştüğümüz için, Adem Babadan bugüne, bu günden Kıyamete kadar gelecek olan kardeşlerim namına konuşuyorum. Binlerce özür ve pişmanlıkla yapılan yanlışlara tövbe ederek, pişmanlık duyup, Râhmetine sığınıyoruz. Çünkü başka gidecek bir yerimiz, barınacak bir sığınağımız, tutunacak bir dalımız, binlerce ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir dostumuz yok. Bize olan nimetini tamamla, bizleri bu halde bırakma. Korktuğumuza uğratma. İyilerle bir eyle. Düşman dediği eyleme. Sâlat ve Selâmlar Ehlibeyt üzerine olsun . 
Selâm ve Sevgiler.