GÜNDEM

"Vatana Destek Vergisi" iddiası doğru mu?

Son günlerde sosyal medyada yayılan “gurbetçilerden vatana destek vergisi” iddiaları, Kırşehir halkının da dikkatini çekti.

Son günlerde sosyal medyada ve bazı haber kaynaklarında yayılan "gurbetçilerden vatana destek vergisi" iddiaları, Kırşehir halkının da yakından takip ettiği bir mesele haline geldi. Ancak bu iddiaların asılsız olduğu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından kesin bir dille yalanlandı. DMM, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Gurbetçiler yıllık 2000 avro vatana destek vergisi verecek" şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirtti. Açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlık aşamasında olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlar için herhangi bir vergilendirme çalışmasının bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "Bahse konu yeni vergi paketine ilişkin piyasadaki paydaşlar tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulan öneri ve beklentiler değerlendirilmekte olup, Bakanlık tarafından son haline getirildikten sonra TBMM'ye sunulması planlanmaktadır" denildi. DMM, vergide adaletin pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketiyle ilgili spekülatif iddiaların kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik yaratmayı amaçladığını belirterek, resmi kurum ve yetkililer dışındaki açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Gurbetçi yakınları bulunan Kırşehirliler, iddiaların asılsız olduğunun kesinleşmesiyle birlikte konu hakkındaki tereddütlerini geride bıraktı. Vatandaşlar, resmi açıklamaları takip etmeye devam ederek, bilgi kirliliğine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.