6. Bulgur Festivali’nin ilk günü geride kaldı 6. Bulgur Festivali’nin ilk günü geride kaldı

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Gönül Adamı Büyük Ozan Neşet Ertaş’ın ebediyete intikalinin 12. yıl anısına gerçekleştirilen anma programı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören Belediyesi ve Kırşehirliler Vakfı iş birliği ile Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda Kırşehirli hemşerilerin ve Neşet Ertaş severlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

12 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen törende, Neşet Ertaş’a olan sevgi ve saygı, Kırşehirli hemşeriler ve sevenler tarafından büyük bir olgunluk ve saygı içerisinde gösterildi. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan etkinlikte, Neşet Ertaş’ın unutulmaz eserleri seslendirildi ve yaşamı boyunca Türk Halk Müziği’ne kattığı değerler vurgulandı.

Whatsapp Image 2024 09 30 At 19.39.07 (1)Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Yüksek Yargı'nın kıymetli üyeleri, Eski Kırşehir Belediye Başkanı Metin Çobanoğlu, Eski Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Kırşehir İlçe Belediye Başkanları, Kırşehir’in Ankara’daki üst düzey bürokrat ve akademisyenleri, KIRDER Başkanı Orhan Aydın, Ankara’daki Kırşehirli vakıf ve dernek başkanları, Kırşehirliler Vakfı Kırşehir Şube Başkanı Deniz Özgür Demir ve yönetimi katılım sağladı.

Whatsapp Image 2024 09 30 At 19.39.07Etkinlikte bulunan Kırşehirli vatandaşlar, Neşet Ertaş’ın eserlerinin hala güncelliğini koruduğunu ve duygusal olarak derinden etkilediğini belirterek, bu tür anma programlarının önemine dikkat çekti.

Neşet Ertaş’ın 12. yıl anma programı, sadece sanatçının mirasını yaşatmakla kalmayıp, aynı zamanda kültürel birlik ve dayanışmanın da simgesi olarak öne çıktı. Ankara ve Kırşehir arasında gerçekleştirilen bu tür etkinlikler, iki şehir arasındaki bağları güçlendirmekte ve ortak kültürel değerlerin paylaşılmasını sağlamaktadır.

Editör: TUĞBA GÜL