EĞİTİM

LGS 1. nakil sonuçları açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında, Kırşehirli öğrenciler için büyük gün geldi. İlk nakil sonuçları açıklandı!

Kırşehir'de nefesler tutuldu, gözler ekranlara kilitlendi! Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları sonunda açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 22 Temmuz'da duyurulan yerleştirme sonuçlarının ardından, merakla beklenen 1. nakil sonuçları "meb.gov.tr" adresinden erişime açıldı.

İlk yerleştirme sonuçlarıyla hayalindeki okula yerleşemeyen Kırşehirli öğrenciler, bugün itibarıyla büyük bir heyecanla sonuçlarını kontrol etmeye başladı. Başarıya giden bu yolda bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler ve aileleri, sonuç ekranlarına kilitlendi. Bu süreçte ikinci nakil tercihleri için de geri sayım başladı. 29 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde alınacak olan başvuruların sonuçları 5 Ağustos'ta ilan edilecek. İkinci nakil sonuçlarının ardından, 6-14 Ağustos tarihlerinde boş kalan kontenjanlar için yerel öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları devreye girecek. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için yeni umut kapıları aralanacak.

16 Ağustos'ta yerleştirme süreci sona erecek, böylece öğrenciler hayalini kurdukları okullarda eğitim hayatlarına adım atacaklar.