Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, açılan 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlayan Kırşehirli öğrenci, öğretmen ve velilerin İlköğretim Haftasını kutladı. Vali Buhara konuya ilişkin olarak yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Sevgili Öğrenciler,

Değerli Öğretmenlerimiz ve Kıymetli Veliler;

Bir eğitim-öğretim yılına daha başlıyor olmanın sevincini ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Eğitim; bir ülkenin geleceğini şekillendiren en önemli dinamiklerden birisidir. Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği günümüz dünyasında her alanda rekabet gücümüzü artırabilmek, ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarabilmek ancak ve ancak eğitimle mümkündür.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgi ve yetenek olarak sadece dünyadaki gelişmeleri takip eden değil bu gelişmelere yön veren,  milli değerler ile donanmış her alanda dünya ile rekabet edebilen bireyler yetiştirmemiz gerekiyor.

Bu doğrultuda Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülen pek çok proje ve çalışmanın ilimizde en üst düzeyde karşılık bulmasını sağlamak ve eğitimde marka kent olan ilimizin başarı çıtasını daha da yükseklere taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

2024 yılı içerisinde ilimizde gerek Devlet Yatırım Programı gerekse İl Yapım Programı kapsamında toplamda 635 milyon TL’yi bulan yatırım yapılmıştır. İl Yapım Programı kapsamında Mucur İlçemizde Mucur Anaokulu ile Kırşehir merkezde Kındam TOKİ Anaokulu’nun yapımı tamamlanmış olup yine ilimiz merkezdeki Özel Eğitim Meslek Okulu tamamlanma aşamasındadır. Devlet Yatırım Programı kapsamında olan Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 200 yataklı TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nin yapım süreci devam etmektedir. Ayrıca il genelinde birçok okulumuz bakım onarımdan geçirilmiş, daha iyi şartlarda eğitim öğretim için hazır hale getirilmiştir.

Sevgili öğrenciler,

Harran Üniversitesi Rektörü Güllüoğlu, Rektör Karahocagil işe bir araya geldi Harran Üniversitesi Rektörü Güllüoğlu, Rektör Karahocagil işe bir araya geldi

Bizler bu hazırlıklarımızı yaparken sizlerin de yeni eğitim dönemini heyecanla beklediğinizi biliyoruz.  Sizler bizim yarınlarımızsınız. Bu eğitim öğretim döneminde düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışarak, bilgi, görgü, beceri ve kabiliyetlerinizi daha da geliştireceğinizi umuyorum.

Değerli Öğretmenlerimiz, 

Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızı en iyi şekilde eğitecek ve onları hayata hazırlayacak olanlar sizlersiniz. Öğrencilerinizin dimağlarını bilgiyle, gönüllerini erdemle yeşertmeye devam ederken fedakarlığınızla tüm öğrencilerimizin kalplerine de dokunacağınıza yürekten inanıyorum. Bu özel ve anlamlı süreçte sizlere muvaffakiyetler diliyorum.

Kıymetli Velilerimiz,

Eğitim sürecinin sağlıklı işleyebilmesi için eğitimin temel unsurları olan öğrenci, öğretmen, veli ve idarecilerin daima iş birliği ve iletişim halinde olması gerekmektedir. Siz değerli velilerimizin de çocuklarımızın gelişimini yakından takip ederek öğretmenlerimizle ve okul yönetimiyle sürekli irtibat halinde olacağınızı biliyor ve sizlere işbirliği ve dayanışmanız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Bizler “eğitimde marka kent” olan ilimizde devletimizin imkânları çerçevesinde eğitim kalitemizi daha da arttırmak, başarı çıtamızı daha yükseklere çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, 2024-2025 İlköğretim Haftası’nı kutluyor, öğrenci ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılı bir yıl diliyorum.”

Editör: TUĞBA GÜL