EĞİTİM

2024 KPSS Alan Bilgisi cevapları yayınlandı!

2024 KPSS Alan Bilgisi sınavları tamamlandı! Sorular ve cevap anahtarları erişime açıldı!

Kırşehirli adaylar, KPSS Alan Bilgisi sınavlarınızın sonuçları merakla bekleniyor! Kamu Personeli Seçme Sınavı'na katılarak memur olmayı hedefleyen binlerce dört yıllık üniversite mezunu, Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının ardından bu hafta sonu Alan Bilgisi sınavlarında ter döktü.

KPSS Alan Bilgisi sınavlarında, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe ve İstatistik gibi bölümlerden sorumlu olan adaylara 40 soru soruldu. Sınav süresi 50 dakika olarak belirlenirken, sadece İstatistik sınavı 60 dakika sürdü. Adayların heyecanla beklediği sorular ve cevap anahtarları, her yıl olduğu gibi bu yıl da sınavın ardından erişime açıldı. Adaylar, internet üzerinden soruların A, B, C, D ve E şıklı doğru yanıtlarını görüntüleyebilecekler. 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 2024-KPSS Lisans Sınavı’nın Alan Bilgisi oturumlarına ait Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları'nın %10’u, aşağıdaki bağlantıda erişime açıldı.

Adaylar, 21 Temmuz 2024 tarihinde saat 14.05'ten itibaren ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle 10 gün süreyle sınav sorularının tamamına erişim sağlayabilecekler. Erişim süreci 31 Temmuz 2024 tarihi saat 23.59’da sona erecektir.

CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.