GÜNDEM

Mucur’da Mili Birlik ruhu

Kırşehir’in Mucur İlçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen “Milletin Zaferi” 8. Yıl Dönümü etkinlikleri gerçekleştirildi.

Kırşehir’in Mucur İlçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen “Milletin Zaferi” 8. Yıl Dönümü etkinlikleri büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikler, ikindi namazı sonrasında Mucur Kaymakamı Abdüllatif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Şahin ve diğer ilçe protokolünün katılımıyla şehitlik ziyareti ve duaların okunması ile başladı.

Akşam programı saat 20:45’te, ŞÖHA Hürriyet Ortaokulu önünden başlayarak Mucur Öğretmenevi önüne kadar süren Milli Birlik ve Beraberlik yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüşe ilçe protokolü ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Mucur Öğretmenevi’nde gerçekleşen akşam programında, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikler, Kuran-ı Kerim tilaveti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının izlenmesi, ilahilerin okunması, 15 Temmuz slayt gösterisi, şiirlerin okunması, kahramanlık türküleri ve ney dinletisi ile devam etti.

Etkinlikler boyunca, protokol üyeleri ve vatandaşlar 15 Temmuz anı defterine duygu ve düşüncelerini yazarak geceyi ölümsüzleştirdi. Program, saat 00.13’te tüm camilerden okunan salalar ile sona erdi.

Mucur’da gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikler, milletin 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı gösterdiği direnişi ve birlik beraberlik ruhunu bir kez daha hatırlatarak büyük bir coşku ve hüzünle anıldı.