GÜNDEM

Memur-Sen Kırşehir Şubesi: "Toplu sözleşme ikramiyesi hayırlı olsun."

Memur-Sen Kırşehir Şubesi, "Toplu sözleşme ikramiyesi tekrar hayırlı olsun." diyerek toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden kabul edilmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Memur-Sen Kırşehir Şubesi, "Toplu sözleşme ikramiyesi tekrar hayırlı olsun." diyerek toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden kabul edilmesi üzerine bir açıklama yaptı. Memur-Sen Kırşehir Şubesi Başkanı Fatih Mehmet Yavuz, yaptığı açıklamada önemli noktalara değindi.

Başkan Yavuz’un açıklaması şöyle:

“CHP’nin eliyle Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği Toplu Sözleşme İkramiyesi, TBMM Genel Kurulu’nda yeniden kabul edilerek yasallaştı. Toplu sözleşme ikramiyesinin iptaliyle sendikalı kamu görevlilerinin yaşadığı mağduriyet bu düzenleme ile giderilmiş oldu. Bu düzenleme ile sendika üyesi tüm kamu görevlileri toplu sözleşme ikramiyesi almış olacaklar.

Yetkili Konfederasyon olarak; sahada ve meydanlarda ortaya koyduğumuz tepki, masada verdiğimiz mücadele ve ikili görüşmelerle sosyal diyalog sendikacılığının en iyi örneğini sergiledik. Özellikle bu süreçte Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın sonuç odaklı kararlı çabası ve ikili görüşmelerle ısrarcı takibi çözümün anahtarı oldu.

Toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden hayata geçmesinde desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ve genel kuruldan geçmesini sağlayan milletvekillerine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Toplu sözleşme ikramiyesini hayata geçiren bu kıymetli adımın devamı gelmeli, kamu görevlileri sendikacılığını evrensel ilkelere uyumlu hale getirecek düzenlemeler hayata geçirilmeli ve 4688 değişikliğinde vakit kaybedilmemelidir.”

Memur-Sen Kırşehir Şubesi, toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden yasallaşmasının kamu görevlileri için önemli bir kazanım olduğunu vurgulayarak, bu sürecin devam etmesi ve sendikacılık alanında daha fazla ilerleme kaydedilmesi gerektiğini belirtti.