ASAYİŞ

"Kuyu-8" Operasyonu gerçekleştirildi

Türkiye genelinde Kırşehir'in de içinde bulunduğu 25 ilde eş zamanlı düzenlenen "Kuyu-8" operasyonunda 54 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, suç örgütlerine göz açtırılmayacağını belirtti.

Loading...

İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü dev "Kuyu-8" operasyonu, Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı. Tam 25 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 54 şüpheli gözaltına alındı. Kırşehir'in de aralarında bulunduğu illerde suç örgütlerine büyük darbe vuruldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Yerlikaya, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama”, “resmi belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarıyla yürütülen operasyonlarda sosyal medyada “Neslim Güngen” adıyla bilinen Neslihan Güngen ve İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 54 kişinin yakalandığını açıkladı.

Loading...

Yerlikaya, "Organize suç örgütlerine, kara para aklamaya çalışanlara, suçta kibirlenenlere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun, suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," ifadelerini kullandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucu, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da 134 adrese operasyon düzenlendi.

Neslihan ve İnanç Güngen'in, sahte ustalık ve kalfalık belgeleri düzenleyerek vasıfsız kişilere iş yeri açma imkanı sundukları, sahte "CE" belgeleri ile yönetmeliklere aykırı cihazlar üreterek 44 ayrı "taksirle yaralama" olayına sebep oldukları belirlendi. Ayrıca, dolandırıcılık suçundan elde ettikleri gelirleri, diğer bayilerle yapılan muvazaalı taşınır ve taşınmaz devirleri üzerinden akladıkları tespit edildi. Operasyonlarda, yasa dışı ilaç ve kozmetik ürünler, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, sahte belgeli medikal cihazlar ve yüklü miktarda nakit paraya el konuldu. (HABER MERKEZİ)