ASAYİŞ

Kıskaç-23 operasyonu ile 73 gözaltı!

Kırşehir'in de aralarında bulunduğu 16 ilde düzenlenen "Kıskaç-23" operasyonunda, dört günde toplam 73 şüpheli gözaltına alındı.

Kırşehir'in de dahil olduğu 16 ilde düzenlenen "Kıskaç-23" operasyonu, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı yürütülen mücadelede önemli bir dönüm noktası oldu. Son dört günde gerçekleştirilen bu dev operasyonda, Kırşehir ve diğer illerde toplam 73 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Ankara, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırşehir, Kütahya, Mersin, Malatya, Rize, Samsun ve Sivas'ta eş zamanlı düzenlenen operasyonlar, FETÖ'nün kalbine indirilen ağır bir darbe oldu. Şüphelilerin, örgütün sözde emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması içerisinde aktif rol aldıkları tespit edildi.

Loading...

Şüphelilerin, çeşitli sınav soruşturmalarında sınav öncesi soruları alarak mülakatlarda avantajlı kodlandıkları, ankesörlü telefonlar üzerinden örgütle iletişim kurdukları ve FETÖ'nün kripto haberleşme programı olan "ByLock"u kullandıkları öğrenildi. İfadelerde adı geçen ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunan bu isimler, adalet önünde hesap vermeye hazırlanıyor.

Operasyonun ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," diyerek kararlılık mesajı verdi. (HABER MERKEZİ)