Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin gelişimine katkı sağlamak amacıyla, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini Geliştirme Vakfı kuruldu. Vakfın başkanlığını Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata üstlenirken, vakfın kurucuları arasında Ali Rıza Arslan, Hasan Eraslan, Prof.Dr. Hüseyin Şimşek, Prof. Dr. Ali Güneş, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, Av. Ali Demir, Ömer Ali Öz, Turgut Bedir ve Enes Mehmet Polat gibi isimler yer alıyor. Vakfın internet sitesine www.vakifahi.org.tr adresinden erişilebilecek.

Vakfın amacı; Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin fiziki yapısını geliştirmek, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak, öğrencilere burs vermek, öğretim elemanlarının bilimsel çalışmalarını desteklemek olarak belirtildi. Ayrıca Vakıf; ilmi, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunarak üniversitenin ve toplumun gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

BH Mimarlık Kırşehir’de hizmete giriyor BH Mimarlık Kırşehir’de hizmete giriyor

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü de, bu vakfın kurulmasının üniversitenin uzun vadeli hedeflerine ulaşmasında kilit rol oynayacağını belirterek, vakıf üyelerine ve tüm destekçilere teşekkür etti. Vakfın faaliyetleri, üniversitenin daha geniş kitlelere ulaşmasını ve uluslararası alanda tanınırlığının artmasını sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Vakıf faaliyetlerini gerçekleştirmek için Kırşehirli hemşerilerin katkılarının beklendiği belirtildi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: TUĞBA GÜL