GÜNDEM

Boztepe’de "Kuraklık ve Su Kullanımı" bilgilendirme toplantısı

Kırşehir’in Boztepe ilçesinde bu yıl yaşanan kuraklık ve sulama sisteminin iyileştirilmesi amacıyla “Kuraklık ve Su Kullanımı” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kırşehir’in Boztepe ilçesinde bu yıl yaşanan kuraklık ve sulama sisteminin iyileştirilmesi amacıyla “Kuraklık ve Su Kullanımı” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Boztepe Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Boztepe Kaymakamı Hamza Erdem, Kırşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Tezer, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sultan Kıymaz, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Yalçın Durdu, İl Genel Meclisi Üyeleri, ilgili kurum amirleri ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Sultan Kıymaz, Seyfe Gölü'nün kuraklıktan korunması için önemli uyarılarda bulundu. Kıymaz, “Seyfe Havzası’ndan alınan içme suları durdurulmalı. Derin kuyulardan alınan su miktarı kontrol altında tutularak, havzadaki su seviyesine göre verilmeli. Daha az su sarfiyatı ve daha fazla verim için vahşi sulama sisteminin yasaklanıp, damlama sulama sistemi zorunlu olmalı.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Hamza Erdem ise toplantıda yaptığı konuşmada, suyun adaletli bir biçimde tüm mahallelere ve köylere ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Toplantıya katılanlar arasında Boztepe Kaymakamı Hamza Erdem, Kırşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Tezer, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sultan Kıymaz, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Yalçın Durdu, İl Genel Meclisi Üyeleri, ilgili kurum amirleri ve köy muhtarları yer aldı. Toplantı, Boztepe ilçesinde su kaynaklarının daha verimli kullanılması ve kuraklıkla mücadele konusunda önemli kararların alınmasıyla sona erdi.