Kırşehir, 15 Temmuz 2024'te, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü dolu dolu etkinliklerle anmaya hazırlanıyor. Pazartesi günü başlayacak olan program, şehirde yaşayan herkesin katılımına açık olacak ve milli birlik ruhunu bir kez daha canlandıracak. Bu özel gün, hem geçmişin hatıralarını yaşatacak hem de gelecek nesillere milli iradenin önemini hatırlatacak çeşitli etkinliklerle dolu olacak.

15 Temmuz 2024 - Pazartesi

09:30 - Şehitlerimizin Kabirlerinin Ziyareti: Günün ilk ışıklarıyla birlikte, Kırşehir halkı şehitlerimizi anmak için mezarlıklara akın edecek. Şehit Gökhan Yıldırım'ın kabrinin bulunduğu Kargınyenice Mezarlığı ve Şehit Ayhan Keleş'in defnedildiği Kurancılı Mezarlığı'nda düzenlenecek ziyaretlerde, dualar okunacak ve şehitlerimizin aziz hatıraları yad edilecek.

11:30 - Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği Ziyareti: Ziyarette, kahramanlarımızın hikayeleri anlatılacak, dualar edilecek ve milli birlik ruhu bir kez daha pekiştirilecek.

12:00 - "Milletin Zaferi" Temalı Fotoğraf ve Resim Sergisi: Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi Fuaye Alanı'nda açılacak sergide, 15 Temmuz gecesinin unutulmaz anları ve sonrasında yaşanan kahramanlıklar, fotoğraflar ve resimlerle yeniden canlanacak. Sergi, vatandaşlarımızın o gün yaşananları daha derinden hissetmelerine olanak tanıyacak.

12:30 - Öğle Namazı Öncesi Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif: Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde gerçekleştirilecek bu programda, şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunacak ve mevlid-i şerifler edilecek. 

20:00 - Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü: Valilik önünden başlayacak ve Cacabey Meydanı'nda son bulacak olan yürüyüş, tüm Kırşehirlileri tek yürek olarak bir araya getirecek. 

Abdullah Çalışkan, Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa konulu programda Abdullah Çalışkan, Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa konulu programda

20:15 - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı: Cacabey Meydanı'nda düzenlenecek olan ana programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak etkinlikler, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam edecek. 15 Temmuz darbe girişimi konulu film ve slayt gösterimleri, o gecenin kahramanlık hikayelerini yeniden canlandıracak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak izlenecek, protokol konuşmalarıyla günün anlam ve önemi vurgulanacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Şehitleri Sancak Koşusu Bayrak Teslimi, spor turnuvalarında dereceye giren sporculara ödüllerin verilmesi, mehteran gösterisi, kahramanlık türküleri, Anadolu ezgileri halk oyunları potporisi ve şiirlerin okunması gibi etkinliklerle program zenginleşecek. "Milletin Zaferi" konseri, 2016’dan bugüne Kırşehir’de 15 Temmuz etkinliklerini anlatan slayt ve video gösterimleriyle son bulacak.

00:13 - Tüm Camilerde Sela’ların Okunması: 15 Temmuz'un anlam ve önemini bir kez daha hatırlatacak bu etkinlik, gece yarısı tüm camilerde sela'ların okunması ile son bulacak.

16 Temmuz 2024 - Salı

14:00 - “Milli Birlik Açısından 15 Temmuz’a Bakış” Paneli: Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda düzenlenecek olan panelde, Prof. Dr. İbrahim Kavas, Doç. Dr. Muhammed Maruf ve Doç. Dr. Ahmet Hamdi Önal, 15 Temmuz'un milli birlik açısından önemini çeşitli perspektiflerden ele alacak.

20:00 - 8. Yılında Gençlerle Beraber 15 Temmuz Etkinlikleri: Ahi Evran Gençlik Kampı Hirfanlı'da düzenlenecek etkinliklerde, 15 Temmuz belgeselleri, slayt ve film gösterimleri, dinleti ve gençlerle söyleşi programları yer alacak. "Çanakkale’den 15 Temmuz’a Ölmeyen Milli Ruh" temasıyla gerçekleştirilecek bu etkinlikler, genç nesillere milli birlik ve beraberlik bilincini aşılamayı hedefleyecek.

Kırşehir, bu özel günün yıldönümünde milli birlik ve beraberlik ruhunu yeniden canlandıracak. Tüm halkımız davetlidir!

Editör: BETÜL AKEREN