GÜNDEM

Yüzlerce insanı sokaklara döküldü!

Kırşehir Şehit İsmail Haniye'nin çağrısına duyarsız kalmadı.

İşgalci İsrail tarafından şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, şehadetinden günler önce tüm Arap, Müslüman ve dünya ülkelerine 3 Ağustos'ta sokaklara inmesi için çağrı yapmıştı. Yaptığı çağrıdan günler sonra 31 Temmuz'da, İran'ın başkenti Tahran'da İşgalci İsrail tarafından şehit edilen İsmail Haniye'nin çağrısı, Müslüman ve İsrail'in soykırımına sessiz kalmayan siyonist karşıtı insanları için vasiyet olarak kabul edildi. Dünya genelinde binlerce insan 3 Ağustos'ta Gazze'de yaşanan soykırıma karşı çıkmak ve İsrail tarafından esir alınan Filistinli vatandaşlara destek olmak için sokaklara çıktı. Kırşehir'de Şehit Haniye tarafından yapılan çağrıya sessiz kalmadı. 3 Ağustos Cumartesi günü saat 20.30'da Askerlik Şubesi önünde toplanan yüzlerce Kırşehirli vatandaş, Kırşehir merkezde bulunan Cacabey meydanına yürüdü. Kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda Kırşehirli vatandaşın katılım sağladığı yürüyüşü Kırşehir Kudüs Platformu organize ederken, birçok STK da destek verdi.

Yürüyüşe katılım sağlayanlar arasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Yard. Prof. Dr. Ali Güneş, Rektör Yard. Prof. Dr. Musa Özata, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Bülent Ozan, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Mücahit Düzsöz, Eğitim Bir Sen Kırşehir Şube Başkanı Fatih Mehmet Yavuz, TÜGVA Kırşehir İl Başkanı Abdullah İnce, İHH il temsilcileri, TÜGVA Gençlik temsilcileri yerini aldı.

 "Ya Allah, Bismillah, Allahu Ekber" , " Hamasa Selam, Direnişe devam", La ilahe illallah, Muhammeden Resulullah",  "Tek yol İslam" , "Kahrolsun İsrail", "Tek yol şehadet!" sloganları atarak yürüyüş yaptılar.  Gerçekleştirilen yürüyüş sonrasında basın açıklaması yapan Kırşehir TÜGVA İl Başkanı Abdullah İnce, "Bugün burada Şehit İsmail Haniye'nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet, siyonizmi lanetleyip tarihin en büyük imtihanını veren Gazzeli kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunuyoruz.  Gazze'de daracık bir alana hapsedilmiş 3 milyon insan, bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Ağızlarından insan hakları sözünü düşünmeyen fakat bölücü terör örgütleri de dahil olmak üzere her zaman zulme destek veren İngiltere, Fransa, Almanya gibi Avrupa ülkelerinin halkları Gazze'nin yanında olduklarını haykırmalarına rağmen, bu ülkelerin hükümetleri Gazze'de yapılan soykırıma açık destek mesajları veriyor. Siyonizmin hizmetindeki batılı sermaye, soykırımı finanse ediyor. Hitler Avrupa'nın soykırımcı ABD ve İngiltere'nin şımarık gayrimeşru çocuğu siyonist İsrail, öldürdükçe alkışlanıyor, daha çok öldürmesi için teşvik ediliyor.

Şehit Haniye'nin dediği gibi 'Suikastların direniş güçlerini Hamas'ı, Filistin halkını zayıflatacağını düşünenler büyük bir yanılgı içindedir. Suikastler, Filistin halkını, onların haklı direnişini ve mücadeleyi yükseltmeyi teşvik edecek, güçlendirecektir.' Biz onların ne kadar korkak olduklarını, ihanetle yoğrulmuş ruhlarını çok iyi biliyoruz. Onlar sanıyorlar ki akıttıkları kan yanlarına kalacak. Çevresi mübarek kılınmış Kudüs ve Filistin toprakları, Filistin halkanındır.

Bizler Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Kırşehir'den de bütün uluslararası topluma, dünyanın vicdanı kararmış liderlerine sesleniyorum. Siyonist İsrail sadece güçten anlar. Soykırımın durdurulması bu vahşete dur denilmesi için uluslararası dengelere, reel politiğe, ulusal çıkarlara daha ne kadar çok kurban verilmesi gerekiyor? Bugün zulme, siyonizme, emperyalizme karşı olma, vahdet şuuruyla bir araya gelme, insanlığın sesini yükseltme, mazlumlara, masumlara sahip çıkma günüdür.  Yaşasın nehirden denize Özgür Filistin, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun soykırım, emperyalizm!" ifadelerini kullandı.

 İnce tarafından yapılan basın açıklamasının ardından Kırşehir Ahmet Yesevi Camii imam hatibi İdris Durmuş Gazze'ye destek vermek için  Cacabey meydanını dolduran Kırşehirli vatandaşlara seslenerek dua etti. Durmuş yapmış olduğu duada "Ya Rab şurada ellerimizi açtık, ümmet olarak aciz kaldık, yenildik ya Rab. Dağıldık ya Rab, bize Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem hürmetine birlik ve beraberlik ver. Birlik ve beraberlik ihsan et ya Rab. Dardayız, şehidi şüheda hürmetine bize yardım et ya Rab. Mücahit cephesine, direniş cephesinde sen yardım et ya Rab. Bilinmeyen ordularınla, ebabillerinle sen bize yardım et ya Rab. Kafirlerin ordularını sen dağıt. Müslümanlara yardım et ya Rab. Ümmeti sahipsiz bırakma ya Rab. Yeniden Fatih Sultan Mehmetler, Selahattin Eyyubiler bu ümmete nasip eyle Ya Rabbi. Burada bulunan cemaate Kudüs'te namaz kılmayı nasip eyle Ya Rabbi." ifadelerini kullandı.Etkili kalabalık yapılan dua sonrasında dağıldı.