EKONOMİ

Yeni vergi paketi yolda!"

Bakan Şimşek, "Bizim tercihimiz vergilendirilmeyen alanlardan vergi almak, vatandaşımıza yeni bir vergi yükü getirmek değil." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye genelinde ve Kırşehir’de büyük merakla beklenen vergi paketi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, vergi paketinin yeni bir vergi yükü getirmek yerine, vergilendirilmeyen alanlardan vergi almayı hedeflediğini belirtti.

BloombergHT ve HaberTürk ortak yayınında konuşan Şimşek, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) gri listesinden çıkış sürecine de değinerek, bunun ülkenin itibarı ve finansal sisteme güven açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Şimşek, "Gri listeye girmek kolay ama çıkmak zor. Türkiye'ye son aylarda çok güçlü kaynak girişi oldu ve bu, finans tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir durum" dedi.

Şimşek ayrıca, kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasındaki son gelişmelere de değindi. Vergi avantajlarının son bulduğunu açıklayan Şimşek, KKM'den çıkışın hızlanacağını ve para politikasının etkinliğini artıracağını belirtti. "Vergi kaçırma cezalarını ağırlaştıracağız, denetimlerde yapay zekayı devreye alacağız" diyen Şimşek, az kazananlardan en az vergi alınacak bir sistem kuracaklarını da ifade etti. (HABAER MERKEZİ)