Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkemizin savunma gücünü daha da ileriye taşımak adına önemli bir adım atılıyor. Aksaray İli, Tuz Gölü güneyinde planlanan Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) için belirlenen geçici askeri güvenlik bölgesi tarihlerinde değişiklik yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Kırşehir Valiliği'ne gönderdiği yazıda, TEKNOFEST etkinliği için belirlenen yeni tarihler 09-16 Eylül 2024 olarak güncellendi. Ancak, bu etkinlikten önce, 29 Temmuz-19 Ağustos 2024 tarihleri arasında aynı bölge, “HİSAR Seri Üretim Projesi ve SUNGUR Projeleri” kapsamında planlanan testlerin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için geçici askeri güvenlik bölgesi olarak ilan edildi.

WhatsApp Instagram gibi mi oluyor? WhatsApp Instagram gibi mi oluyor?

Bu süre zarfında, söz konusu bölgelere giriş yasağı uygulanacak. Bu adım, ülkemizin savunma sanayii projelerinin güvenliği ve başarısı için hayati önem taşıyor. Savunma Sanayii Başkanlığı yetkilileri, yapılan bu düzenlemenin projelerin planlanan takvimde ilerlemesi ve testlerin en üst düzeyde güvenlikle gerçekleştirilmesi adına kritik olduğunu belirtti.

Editör: BETÜL AKEREN