EĞİTİM

Yeni başlangıçlar için veda zamanı!

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2023-2024 Akademik Yılı mezunlarını 29 Haziran 2024'te düzenlenen coşkulu bir törenle uğurladı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ), 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile öğrencilerini gurur ve coşku dolu bir atmosferde uğurladı. 29 Haziran 2024 tarihinde üniversite stadyumunda gerçekleştirilen törene, Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı, Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve birçok önemli isim katıldı.

Mezuniyet töreni, Seda İlanbey yönetimindeki Kırşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Ekip, Filistin’deki soykırımı konu alan gösterileriyle farkındalık yarattı. Türk Bayrağı ve yabancı öğrencilerin ülke bayrakları ile yapılan kortej yürüyüşü sırasında “Gazze’yi Unutmadık” pankartı açıldı ve duygu dolu anlar yaşandı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, konuşmasında Gazze’deki soykırımı kınayarak, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin Türkiye’nin en kaliteli üniversitelerinden biri olduğunu vurguladı. Üniversitenin BKYS ve AYDEP yazılımlarıyla sağladığı başarıları ve kazandığı ödülleri anlattı. Ayrıca, üniversitenin Tarım ve Jeotermal alanında pilot üniversite seçilmesinden ve uluslararası başarılardan bahsetti. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise Filistin halkına destek mesajı vererek, Kırşehir’in öğrenci dostu bir şehir olduğunu ve belediye olarak gençlere sundukları imkanları anlattı. Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan da Filistin’e destek mesajları vererek mezun olan öğrencilere başarılar diledi.

Protokol konuşmalarının ardından, bayrak-flama devir teslim töreni gerçekleştirildi. Şanlı Bayrağımızı İlahiyat Fakültesinden Ali Arı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrencisi Ümit Kartal’a teslim etti. Üniversite flamasını ise İlahiyat Fakültesinden Hilal Çağlar, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğrencisi Gizem Taş’a teslim etti.

Bu anlamlı günde, mezun olan öğrenciler gururla sahneye çıkarak keplerini havaya fırlattı. Öğrenciler, eğitim hayatlarının bu önemli dönüm noktasını kutlarken, aileleri ve öğretim görevlileri de onların bu mutluluğunu paylaştı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, yeni mezunlarını uğurlarken, onlara hayatlarında başarılar diledi. (HABER MERKEZİ)