Kırşehirli futbol tutkunları, yarın akşam ekran başına kilitlenecek! 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) finalinde İspanya ve İngiltere, Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Saat 22.00'de başlayacak ve TRT 1'den canlı yayımlanacak bu dev maçı, Fransa Futbol Federasyonu’ndan hakem François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını ise Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni üstlenecek.

Luis de la Fuente'nin önderliğindeki İspanya, şampiyonaya adeta fırtına gibi başladı ve finale kadar hiçbir maçta puan kaybetmedi. İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'un yer aldığı B Grubu'ndan gol yemeden lider çıkan İspanyollar, son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya'yı saf dışı bırakarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde Fransa'yı 2-1 mağlup eden İspanya, final biletini cebine koydu.

Gareth Southgate yönetimindeki İngiltere, Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. İngilizler, Slovakya karşısında 90+5. dakikada Jude Bellingham'ın şık golüyle skoru eşitleyip, uzatmalarda Harry Kane'in golüyle çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde İsviçre'yi penaltılarla geçen İngilizler, yarı finalde ise Hollanda'yı 90+1. dakikada Watkins'in golüyle 2-1 yenerek finale adını yazdırdı.

Fenerbahçe - Lugano maçı saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe - Lugano maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Kırşehir'in kahvehanelerinde ve evlerinde heyecan dorukta! Yarın akşamın galibi kim olacak? İspanya mı, İngiltere mi?

Editör: BETÜL AKEREN