Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin belirlediği alım fiyatlarını sert bir dille eleştirdi. Vekil İlhan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin 1 kg buğdayın üretim maliyetini 10.87 lira olarak belirlediğini, ancak Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) açıkladığı 9.25 liralık alım fiyatının çiftçiyi zarar ettireceğini ifade etti.

Vekil İlhan, "Türkiye Ziraat Odaları Birliği 1 kg buğdayın üretim maliyetini 10.87 lira olarak belirlemişken, TMO'nun açıkladığı 9.25 liralık bir alım fiyatı çiftçimize ürününüzü zararına verin demektir! Hükümet'in zerre kadar Türk çiftçisine saygısı varsa, çıksınlar 1 kg buğdayın üretim maliyetini açıklasınlar," dedi. İlhan, TMO'nun alım süreci ve destek ödemelerinin çiftçiler için büyük bir çile haline geldiğini belirterek, "Desteklerin ödenmesi, TMO'nun alım süreci ve ürün parasının çiftçimize ödenmesi tam bir çile, çile, çile! TMO'nun bu alım fiyatları kabul edilemez!" şeklinde konuştu. Metin İlhan, alım fiyatlarının mutlaka revize edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu fiyatların mutlaka revize edilmesi gerekiyor; çiftçimiz sokağa inerse, Hükümet de gider, bunu bilesiniz! Çiftçimizin alın teri için TBMM'de bu sorun çözülene kadar mücadele edeceğiz," dedi.

Yeşil mercimekte Türkiye'de 3. sıradaki Kırşehir'de üretim alanı yüzde 70 arttı Yeşil mercimekte Türkiye'de 3. sıradaki Kırşehir'de üretim alanı yüzde 70 arttı

İlhan'ın bu sert açıklamaları, Kırşehirli çiftçiler arasında büyük yankı uyandırdı. Çiftçiler, buğday üretim maliyetlerinin dikkate alınmamasından dolayı yaşadıkları zorlukları dile getirerek, hükümetin bu konuda acil adımlar atmasını bekliyor.

Editör: BETÜL AKEREN