GÜNDEM

Vekil Erkan’dan patlamaya ilişkin mesaj

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir binanın zemin katında meydana gelen patlama, büyük bir trajediye yol açtı.

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir binanın zemin katında meydana gelen patlama, büyük bir trajediye yol açtı. Sanayi tipi tüpün neden olduğu patlamada 5 kişi hayatını kaybederken, 63 kişi de yaralandı. Patlama sonucu bölgede bulunan 7’si ağır olmak üzere 9 binada ciddi hasar meydana geldi.

Olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Ayrıca, sanayi tüpünü değiştiren kişi ile işletme sahibi gözaltına alındı. Patlamanın nedenlerine ilişkin detaylı incelemeler devam ediyor.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, yaşanan patlama ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Vekil Erkan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İzmir’de bir işletmede meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır; yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabb'im milletimizi her türlü kazadan ve afetten muhafaza eylesin.”

Patlama, bölge halkı üzerinde büyük bir şok ve üzüntüye sebep oldu. Yaralıların hastanelerde tedavileri sürerken, olay yerinde güvenlik önlemleri artırıldı ve hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Yaşanan bu acı olayın ardından İzmir halkı, birlik ve beraberlik içinde yaralarını sarmaya çalışıyor.