KÜLTÜR / SANAT

Vekil Erkan’dan Karakoç ve Zarifoğlu’na vefa

Türk edebiyatının iki önemli ismi, Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç, vefatlarının yıldönümünde unutulmadı.

Türk edebiyatının iki önemli ismi, Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç, vefatlarının yıldönümünde unutulmadı. AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, bu iki büyük şairi anma vesilesiyle bir paylaşım yaptı. Erkan, "Şiirleri ve fikirleriyle gönüllerde iz bırakan, edebiyatımızın iki büyük ustası Abdurrahim Karakoç ve Cahit Zarifoğlu’nu vefatlarının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz," ifadelerini kullandı.

Cahit Zarifoğlu, "Yedi Güzel Adam" eseriyle Türk edebiyatına derin izler bırakmış, aynı zamanda bir edebiyat hareketinin öncülerinden biri olarak tanınmıştır. Abdurrahim Karakoç ise, halk arasında sevilerek söylenen "Mihriban" şiiriyle geniş kitlelerce tanınmış, şiirleriyle Türk kültürüne katkıda bulunmuştur. Her iki şair de Türk geleneğine ve öz kültürüne olan bağlılıkları ve zarif üsluplarıyla bilinir.

Milletvekili Erkan'ın bu anma mesajı, Zarifoğlu ve Karakoç'un edebiyatımızdaki yerini ve önemini bir kez daha hatırlatırken, Türk şiirinin bu değerli isimlerine olan saygı ve minnettarlığı ifade etmiş oldu