SİYASET

Vekil Erkan'dan İsrail'e sert tepki

Terör devleti İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tehditlerde bulundu.

Terör devleti İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tehditlerde bulundu. Katz, Irak'ın ABD tarafından devrilen ve idam edilen lideri Saddam Hüseyin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir tutarak, "Erdoğan İsrail'e saldırmayı planlıyormuş. Saddam da böyle diyordu. Birisi ona Saddam'ın sonunu hatırlatsın." ifadelerini kullandı.

Bu skandal açıklamalara Türkiye'den tepkiler gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı, Katz’ın sözlerine verdiği yanıtta, “Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek.” ifadelerine yer verdi.

Konuya ilişkin bir açıklamada AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan’dan geldi. Vekil Erkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteklerini vurguladığı açıklamasında şunları söyledi:

“Hastaneleri, sivil kampları, camileri, evleri ve okulları bombalayıp binlerce Filistinli kardeşimizi şehit eden soykırımcı İsrail’in Dışişleri Bakanı’nın Cumhurbaşkanımızı hedef alan beyanlarını kınıyorum. Aziz Milletimiz ve bizler; 20 yılı aşkın süredir ülkemize ve aziz milletimize kararlılıkla hizmet eden, daima zalimin karşısında ve mazlumun yanında yer alan, korkusuz lider Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız.”

Loading...

Vekil Erkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğine ve Türkiye’nin Filistin davasına olan desteğine vurgu yaparak, İsrail'in saldırgan tutumuna karşı durmaya devam edeceklerini belirtti.