Son zamanlarda, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Hamas'ı desteklemekle ve Hamas'ın "katilleri ve tecavüzcüleri" uğruna Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürmekle suçladı. Bu açıklamalar önemli bir tartışmaya yol açtı ve Erdoğan'dan güçlü bir yanıt aldı.

453874716 1041535741313359 1444311660802148247 N

“Söz de, karar da milletindir!” “Söz de, karar da milletindir!”

İddialı söylemleriyle bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katz'a verdiği yanıtta geri adım atmadı. "Biz, Milli Marşı 'Korkmayın' ile başlayan bir milletiz. Klavye soytarılarının cüretkar mesajları bizi korkutmuyor, sindirmiyor veya susturmuyor. İnandığımız yolda yürümemizi asla engelleyemeyecekler. Ne kadar çirkinliğe bulaşırlarsa bulaşsınlar, Erdoğan'ın sözlerini veya kalbini zincirleyemezler. Erdoğan'ın hakikati ve adaleti ilan etmesini engelleyemezler. Kimsenin tehditlerine boyun eğmeyiz veya kimsenin zorbalığını kabul etmeyiz. Kanlı suçluların kışkırtmalarına kanmayacağız."

Erdoğan'ın meydan okuyan duruşu Türk milletvekilleri ve bakanlar arasında yaygın bir destek topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verenler arasında AK Parti Kırşehir milletvekili Necmettin Erdoğan’da yer alıyor. AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, sosyal medyada Erdoğan'ı "özgür dünyanın güçlü sesi" olarak vurgulayarak ve Türk halkının dirençli ruhunu şu sözlerle yeniden teyit ederek desteğini dile getirdi: "Biz, Milli Marşı 'Korkmayın' ile başlayan bir milletiz. Klavye soytarılarının cüretkar mesajları bizi korkutmuyor veya inandığımız yolda yürümemizi engellemiyor."

Editör: TUĞBA GÜL