GÜNDEM

Vekil Erkan, Srebrenitsa Katliamını unutmadı!

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Srebrenitsa Katliamı'nın 29. yıl dönümünde, BM koruması altında iken Sırplar tarafından katledilen Boşnak Müslümanları andı.

Loading...

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Srebrenitsa Katliamı'nın 29. yıl dönümünde, BM koruması altında iken Sırplar tarafından katledilen Boşnak Müslümanları andı. 11 Temmuz 1995'te gerçekleşen ve tarihe kara bir leke olarak geçen bu trajik olayda, 8 bin 372 kişi yaşamını yitirdi, bin kişi ise hala kayıp olarak listeleniyor.

Milletvekili Erkan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "11 Temmuz 1995'te gerçekleşen Srebrenitsa Katliamı'nın 29. yıl dönümünde, soykırıma uğrayan 8 bin 372 Bosnalı kardeşimizi saygıyla anıyorum," ifadelerini kullandı. Ayrıca Erkan, dünya genelinde yaşanan insanlık dışı eylemlere dikkat çekerek, "Henüz Srebrenitsa'nın acısı tazeyken tüm dünya İsrail'in Filistinli kardeşlerimize uyguladığı bir başka soykırım ve zulme tanıklık ediyor," şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde adalet ve barış için mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Erkan, "Bu tür insanlık dışı eylemler, dünya tarihinde kara birer leke olarak kalacaktır. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın öncülüğünde Adalet ve barış için verdiğimiz mücadelede, tüm mazlum halkların yanında olmaya devam edeceğiz," dedi. Erkan, bu tavrın Türkiye'nin uluslararası alanda adalet ve barışa verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirtti.