SİYASET

Vekil Erkan: ‘Hürriyet için canımızı ortaya koyduk!’"

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, 15 Temmuz’un 8. yıldönümünde milletimizin demokrasi uğruna gösterdiği fedakarlıkları ve direniş ruhunu anarak, şehitlerimize minnet ve gazilerimize şükranlarını sundu.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin 8. yıldönümünde yaptığı açıklamada, ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirtti. “Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceğini, demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyeceğini göstermiştir,” dedi.

Erkan, 15 Temmuz’un hem Türk siyaseti hem de Türk ekonomisi için tarihi bir sınav olduğunu, milletimizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan güçlü desteği ve ihanete karşı dirayetiyle bu sınavdan başarıyla çıktığını ifade etti. “Şanlı mazimizde hür yaşamayı fıtrat olarak benimsemiş, canı pahasına bu ilkeden ve ülkeden ödün vermemiş aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı kabul etmiş, bu fedakarlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferlerle çıkmıştır,” dedi. Erkan, Malazgirt’ten İstanbul’un fethine, Anafartalar’dan Kurtuluş Savaşı’na ve son olarak 15 Temmuz’a kadar milletimizin cesur irade ve fedakarlık abidesi nesillerinin “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!” diyerek her türlü zorluğun üstesinden geldiğini belirtti. Bin yıldır bu cennet vatanda yaşamayı bu çelik iradenin, sarsılmaz kararlılığına borçlu olduklarını dile getirdi.

FETÖ kaynaklı hain darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte düşmandan daha çok çalışmayı bir borç bildiklerini söyleyen Erkan, Türk bürokratları olarak o zaman, şimdi ise Türk parlamenteri olarak aynı ruh ve inançla çalışmayı sürdürdüklerini vurguladı. “Türkiye’nin dünyanın en müreffeh ülkeleri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini hep birlikte çalışarak sağlayacağız,” dedi. Necmettin Erkan, açıklamasını 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, gazilere ise minnet dilekleriyle sonlandırdı. “Rabbim milletimizi bir daha bu şer odaklarının eline düşürmesin,” dedi.