GÜNDEM

Vekil Erkan, "Gazilerimiz fedakârlığın ve cesaretin sembolüdür"

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle paylaşımda bulundu.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle paylaşımda bulundu. Vekil Erkan yayınladığı mesajda şu ifadeli kullandı;

“Değerli Hemşerilerim,

Vatan ve Bayrak Uğrunu Gözünü Budaktan Sakınmayan Kıymetli Gazilerimiz.

Bugün, 5 bin yıla varan şanlı tarihimizin en kıymetli hazineleri olan gazilerimizi anmak, onlara duyduğumuz minneti ifade etmek için buradayız. 19 Eylül Gaziler Günü, fedakârlığın, cesaretin ve vatan sevgisinin ete kemiğe bürünmüş hali olan gazilerimizin onurunu yüceltme günüdür.

Bu aziz millet tarih sahnesine çıktığından beridir beka tehlikesi yaşamaktadır. Harici bedhahlar, 1071’de bizleri Anadolu’ya sokmamak için üzerimize saldırdılar. 1921’de ise bizi vatanımız olan Anadolu topraklarından atmak için harekete geçtiler. Ancak, Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ordumuz karşısında, Sakarya Meydan Muharebesi’nde yenilerek Anadolu’nun bir Türk yurdu olduğunu idrak ettiler.

Sakarya Meydan Muharebesi sırasında atından düşerek yaralalan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül verilen “Gazi” unvanı, bu milletin kahramanlık ve direniş ruhunun sembolü oldu.

2016 yılında ise harici bedhahların defalarca deneyip de başaramadığı o meşum görevi bu defa dâhili bedhahlar üstlendi. 15 Temmuz 2016 gecesi bu şanlı millet adalet ve demokrasisini hayatları pahasına müdafaa etti.

251 vatandaşımızın şehadet şerbetini yudumladığı ve 2196 vatandaşımızın da gazilik mertebesine yükseldiği o karanlık gecede, dâhili ve harici bedhahlar bir kere daha kötü emellerine ulaşamadılar.

Değerli hemşerilerim,

Ben burada, Terörle mücadele kapsamında doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerimizdeki sınır karakollarında vatan savunması yaparken gazi olan çok değerli asker ve polislerimizi de şükran ve minnetle anıyorum.

Ülkemizin kanayan bir yarası olan terörle mücadele meselesi bizlere göstermiştir ki, binlerce yıldır süre gelen beka mücadelemiz sınırlarımızın ötesinde başlamalıdır.

Bu nedenle 2016’dan bu yana şanlı ordumuzun başarılı bir şekilde düzenlediği Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı, Barış Pınarı Harekâtı, Kış Kartalı Hava Harekâtı ve Pençe Kılıç Hava Harekâtı ile sınırlarımız güvence altına alınmıştır.

Allah bu mücadele şehit olan askerlerimizin şehadetini kabul etsin. Bu harekâtlarda gazilik mertebesine yükselen değerli vatandaşlarımıza da bir kere daha minnet ve şükran borcumuzu ifade etmek istiyorum.

Ancak, ben çok iyi biliyorum ki bu necip milletin yüreği sadece bu sınırlarla sınırlı değil. Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te canlarını ortaya koyan Müslüman kardeşlerimiz de kalbimizin en derin köşesinde yer alıyor.

Filistin’de şehit düşen, gazi olan her bir kardeşimiz de bizim öz evlatlarımızdır.

Onların acısı bizim acımız, onların mücadelesi bizim mücadelemizdir. Zulme direnen, haksızlığa başkaldıran bu yiğit insanlar, tıpkı sizler gibi, insanlık onurunu savunan kahramanlardır.

Sözlerime son verirken Diyarbakır’da hunharca öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran kızımıza Allahtan rahmet diliyorum. Bir baba olarak Narin kızımıza bu zulmü reva gören her kim ise onu lanetliyor, biran evvel yüce Türk adaleti karşısında hesap vermelerini temenni ediyorum.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, siz kıymetli gazilerimizi ise minnetle anıyoruz. “