TEKNOLOJİ

Uzaya açılan kapı

Alper Gezeravcı'nın gençlere verdiği mesajlar, Kırşehirli gençlerin de hayallerini uzaya taşıyacak nitelikte!

Kırşehirli vatandaşlar, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "Yazımda Kardeşlik Var" projesi kapsamında yaptığı konuşmayı büyük bir heyecanla takip ediyor. Ankara'da gerçekleşen bu önemli etkinlikte Gezeravcı, Türkiye'nin Milli Uzay Programı ve insanlı ilk uzay misyonu hakkında bilgi verdi. Kırşehir'den de geniş bir ilgiyle izlenen bu etkinlik, gençlere ilham kaynağı oldu. Gezeravcı'nın ilham verici konuşması ve gençlere verdiği değerli mesajlar, Kırşehirli vatandaşlar arasında da büyük yankı uyandırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, telekonferans yöntemiyle katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Alper Gezeravcı ve öğrencileri tebrik etti. Başkan Erbaş, Gezeravcı'nın Türkiye'nin gururu olduğunu belirterek, İslam tarihindeki gök bilimlerine yönelik çalışmaların gençlere ilham kaynağı olmasını diledi.

Gezeravcı, konuşmasında ülkenin potansiyelinin gençlerden geldiğini vurgulayarak, "Dünyanın başka milletlerinin insanlarıyla aynı işleri, belki daha iyilerini yapabilecek potansiyele sahip olduğumuz halde, sürekli 'yapamazsın', 'edemezsin', 'başaramazsın' diyen insanların varlığı sebebiyle, başarabileceğimiz işlerden geri kaldık," dedi.

Gençlere hitaben yaptığı konuşmada, Gezeravcı, astronotluğa başvuru sürecini, katıldıkları testleri ve aldıkları eğitimleri anlattı. "Yürüdüğünüz bir yolda, çıktığınız herhangi bir başarı hedefinde etrafınızda size bu işi yapamayacağınızı söyleyen, sizi bu yoldan saptırmaya çalışan insanlar olursa, yapacağınız en iyi iş, sırtınızı dönüp zihninizde koyduğunuz hedefe yürümek," diye ekledi.

Gezeravcı, konuşmasının ardından meraklı gençlerin sorularını yanıtladı. Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Akademi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ile daire başkanları ve TDV yetkilileri de katıldı. Bu etkinlik, gençlere ilham vermesi ve Türkiye'nin uzay alanındaki hedeflerine yönelik motivasyonu artırması açısından büyük önem taşıyor. (HABER MERKEZİ)