EĞİTİM

Üniversitelerde yeni açılan bölümler hangileri?

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Kırşehirli öğrenciler, tercih yapmak için hedefledikleri bölümlerin hangi üniversitelerde eğitim verdiğini araştırıyor.

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Kırşehirli öğrenciler, tercih yapmak için hedefledikleri bölümlerin hangi üniversitelerde eğitim verdiğini araştırmaya başladı. Bu yıl, üniversitelerde eğitim müfredatına yeni giren bölümler büyük ilgi görüyor. İşte 2024-2025 eğitim öğretim yılı için üniversitelerde yeni açılan bölümler:

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi: Ön-Yüz Yazılım Geliştirme, Arka-Yüz Yazılım Geliştirme, Büyük Veri Analistliği, Bulut Bilişim Operatörlüğü (ön lisans); Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Veri Bilimi ve Analitiği (lisans).

Atatürk Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi: Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Veri Bilimi ve Analitiği (lisans).

Ege Üniversitesi: Otonom Sistemler Teknikerliği, Oyun Geliştirme ve Programlama, Ön-Yüz Yazılım Geliştirme (ön lisans).

Eskişehir Teknik Üniversitesi: Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgi Güvenliği Teknolojisi (lisans); Oyun Geliştirme ve Programlama, Bulut Bilişim Operatörlüğü, Robotik ve Yapay Zeka (ön lisans).

Gaziantep Üniversitesi: İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü, Arka-Yüz Yazılım Geliştirme, Robotik ve Yapay Zeka, Ön-Yüz Yazılım Geliştirme (ön lisans).

Harran Üniversitesi: Otonom Sistemler Teknikerliği, Robotik ve Yapay Zeka, Kurumsal Bilişim Uzmanlığı, İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü (ön lisans); Veri Bilimi ve Analitiği (lisans).

İstanbul Teknik Üniversitesi: Veri Bilimi ve Analitiği (lisans).

Karabük Üniversitesi: Yapay Zeka Operatörlüğü, Ön-Yüz Yazılım Geliştirme, Oyun Geliştirme ve Programlama (ön lisans).

Karadeniz Teknik Üniversitesi: Yazılım Geliştirme (lisans); Yapay Zeka Operatörlüğü, Dijital Dönüşüm Elektroniği (ön lisans).

Kayseri Üniversitesi: İnsansız Araç Teknikerliği, Otonom Sistemler Teknikerliği, Dijital Dönüşüm Elektroniği (ön lisans).

Kocaeli Üniversitesi: Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi (lisans); İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü, Robotik ve Yapay Zeka (ön lisans).

Konya Teknik Üniversitesi: Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi (lisans).

Manisa Celal Bayar Üniversitesi: İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü, Dijital Dönüşüm Elektroniği, Büyük Veri Analistliği (ön lisans); Veri Bilimi ve Analitiği, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi (lisans).

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi: Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (lisans).

Ondokuz Mayıs Üniversitesi: Yazılım Geliştirme, Bilgi Güvenliği Teknolojisi (lisans); Ön-Yüz Yazılım Geliştirme, Arka-Yüz Yazılım Geliştirme, Oyun Geliştirme ve Programlama, İnsansız Araç Teknikerliği (ön lisans).

Sakarya Üniversitesi: Veri Bilimi ve Analitiği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (lisans); Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi: Arka-Yüz Yazılım Geliştirme, Ön-Yüz Yazılım Geliştirme, Bulut Bilişim Operatörlüğü, Büyük Veri Analistliği, Yapay Zeka Operatörlüğü, Dijital Dönüşüm Elektroniği, İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü, Otonom Sistemler Teknikerliği, Robotik ve Yapay Zeka, İnsansız Araç Teknikerliği (ön lisans).

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi: Büyük Veri Analistliği, Dijital Dönüşüm Elektroniği, Kurumsal Bilişim Uzmanlığı (ön lisans).

Trakya Üniversitesi: Robotik ve Yapay Zeka, İnsansız Araç Teknikerliği (ön lisans).

Kırşehirli öğrenciler, bu yeni açılan bölümlerden faydalanarak, ilgi duydukları alanlarda eğitim alabilir ve kariyer hedeflerine bir adım daha yaklaşabilirler. Tercih döneminde öğrencilerin bu fırsatları değerlendirmeleri önem arz etmekte.