ÖZEL HABER

ÜniAk Teşkilat Başkanı Hazım Kınay’dan Filistin temalı sergide sert mesaj

AK Parti Kırşehir ÜniAk Teşkilat Başkanı Hazım Kınay, Filistin temalı sergiye katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kırşehir ÜniAk Teşkilat Başkanı Hazım Kınay, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Camii’nin avlusunda düzenlenen Filistin temalı sergiye katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Filistin'de devam eden İsrail zulmüne karşı sert ifadeler kullanan Kınay, Filistin halkının yanında olduklarını belirterek, işgalci İsrail'in insanlık dışı uygulamalarına son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kınay, sergide yaptığı basın açıklamasında, İsrail’in uzun yıllardır Filistin topraklarını işgal ettiğini ve bölgedeki Müslümanlara baskı uyguladığını belirterek şunları söyledi;

“Filistin topraklarında kurulduğu günden beri bölge insanına özellikle de Müslümanlara baskı uygulayan İsrail, bir terör örgütü gibi hareket etmektedir. 7 Ekim 2023’ten itibaren işgalci ve katil İsrail’in Gazze’de başlattığı katliam, dünya çapında büyük bir yankı uyandırmakta ve tarihin en büyük soykırımlarından biri olarak kayıtlara geçmektedir."

Kınay, İsrail’in 1948 yılında Filistin topraklarını işgal etmeye başladığını, özellikle 1967’deki Altı Gün Savaşı’ndan sonra işgalin daha da genişlediğini hatırlattı. Bugün gelinen noktada, İsrail’in gözünü Türkiye’ye diktiği uyarısında bulunarak, İslam dünyasının bir bütün olarak bu zulme karşı sesini yükseltmesi gerektiğini söyledi.

Kınay, Gazze'nin 2005 yılından bu yana havadan, karadan ve denizden abluka altında olduğunu belirterek, abluka nedeniyle yardımların engellendiğini ve Gazze halkının soykırıma maruz kaldığını vurguladı. Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Filistin davasının en güçlü savunucularından biri olduğunu ifade eden Kınay, Türkiye’nin insani yardımlarla ve uluslararası platformlardaki adalet çağrılarıyla Filistin halkının yanında olduğunu belirtti.

Kınay, İsrail'in yaptığı vahşetin karşısında uluslararası örgütlerin ve egemen güçlerin sessiz kalmasını eleştirerek, "İnsanlık yaşanan acıları, mağdur olanın rengine, dinine, diline göre tasnif eden ikiyüzlü egemen güçler ve uluslararası örgütler, İsrail’in zulmü karşısında bir kez daha sessiz kalmayı tercih etmiştir." dedi. Kınay, bu duruma sessiz kalan uluslararası toplumun, İsrail’in siyasi, askeri ve ekonomik gücü karşısında aciz kaldığını ve katledilen masum sivillere gözlerini kapattığını ifade etti.

Kınay, açıklamasını şu güçlü mesajla tamamladı:

“Bizler ÜniAk ve tüm üniversiteli gençler olarak, Filistin halkı özgür olana kadar haklı davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Mazlum ve masum Filistin halkının haklı direnişini haykıracağız, çünkü bu zulüm asla payidar kalmayacaktır. Unutmayın kardeşlerim, Gazze bizimdir, Mescidi Aksa bizimdir, Kudüs bizimdir!"

Kınay’ın bu sert ve kararlı açıklamaları, Filistin davasına olan bağlılığını bir kez daha ortaya koyarken, sergi katılımcıları tarafından büyük destek gördü. Filistin temalı sergi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde geniş katılımla devam ediyor.