Doğal yaşamın korunması ve sürdürülebilirliği adına yürütülen projeler, Kırşehir'in tarihî ve kültürel zenginlikleriyle birleşerek önemli bir adım oluşturuyor. DKMP Kırşehir Şube Müdürlüğü, bu kapsamda Üç Erenler Diyarı olarak bilinen Ahi Evran-ı Veli, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli'nin yaşadığı bölgelere yerleştirilen yaban koyunlarını takip ve görüntüleme çalışmaları yapıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Kırşehir Şube Müdürlüğü, “Yaşat-Koru-Sev” sloganıyla yürüttüğü projelerle yaban hayatının korunmasına büyük önem veriyor. Müdürlük tarafından yapılan çalışmalar, yaban koyunlarının doğal yaşam alanlarında sağlıklı bir şekilde varlıklarını sürdürebilmeleri amacıyla gerçekleştiriliyor. Çalışmalar kapsamında, yaban koyunlarının doğal ortamda sağlıklı bir şekilde yaşaması ve üremesi için gerekli tedbirler alınarak, onların izlenmesi sağlanıyor.

DKMP Kırşehir Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çekilen yeni yavru yaban koyunu görüntüleri, doğaseverler ve bölge halkı arasında büyük heyecan yarattı. Bu görüntüler, yaban hayatının korunması ve sürdürülebilirliği adına yapılan çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

O köyde büyük dönüşüm başlıyor O köyde büyük dönüşüm başlıyor

DKMP Kırşehir Şube Müdürlüğü, “Yaşat-Koru-Sev” sloganıyla yürüttüğü projelerle doğal yaşamın korunmasına yönelik farkındalığı artırıp toplumda doğa sevgisini yaygınlaştırıyor.

Editör: BETÜL AKEREN