GÜNDEM

Türkiye'nin yeni yerli ve milli gururu

Türkiye'nin yeni haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A, SpaceX firmasının uzay merkezinden saat 00:20'de başarıyla yörüngesine fırlatıldı.

Türkiye'nin yeni haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A, SpaceX firmasının uzay merkezinden saat 00:20'de başarıyla yörüngesine fırlatıldı. Türk mühendisler tarafından üretilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olan TÜRKSAT 6A, milli olmanın gururunu yaşatıyor.

Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Bülent Ozan, TÜRKSAT 6A’nın uzaya fırlatılması üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Başkan Ozan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Gururluyuz. Yerli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A uzaya fırlatıldı. Ülkemiz ve milletimiz açısından yeni bir gurur vesilesine daha hep beraber şahitlik ettik. TÜRKSAT 6A uydumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Millî imkânlarla böyle büyük bir gururu Türkiye’mize, milletimize yaşatan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum."

TÜRKSAT 6A'nın uzaya fırlatılması, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki gelişimine önemli bir katkı sağlayarak, ülkenin haberleşme altyapısını güçlendirecek. Başkan Ozan'ın dile getirdiği gibi, bu büyük başarı, milli ve yerli imkanlarla gerçekleştirilen bir projenin sonucudur ve tüm Türkiye için gurur vericidir.