EĞİTİM

Türk Dil Kurumu'nun 92. Yılı kutlu olsun

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Dil Kurumu'nun (TDK) kuruluşunun 92. yılını kutlamak amacıyla bir mesaj yayınladı.

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Dil Kurumu'nun (TDK) kuruluşunun 92. yılını kutlamak amacıyla bir mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajda, Türkçenin önemine vurgu yapılarak, Türk Dil Kurumu'nun dilimize katkılarından övgüyle bahsedildi.

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün mesajında, Türkçenin zenginliğine ve çocuklarımıza bu dilin değerlerini aktarma çabalarına dikkat çekildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Türkçemizin özlü ve eşsiz anlatım gücünü çocuklarımızda yeşertme çabamızı daima sürdüreceğiz. Kültürümüzün aktarıcısı, ses bayrağımız Türkçemizin öncü taşıyıcılarından Türk Dil Kurumunun 92. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun…”

Mesajda, TDK'nın Türk diline yaptığı katkılar ve dilimizin gelişimindeki rolü de vurgulandı. Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, dilimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için Türk Dil Kurumu ile birlikte çalışmanın önemine değindi.

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türk Dil Kurumu'nun 92. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, dilimizin ve kültürümüzün değerlerini yaşatma konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguladı.