GÜNDEM

Toplu Sözleşme İkramiyesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi

Eğitim Bir Sen Kırşehir Şubesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilen Toplu Sözleşme İkramiyesi tasarısı hakkında açıklamada bulundu.

Eğitim Bir Sen Kırşehir Şubesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilen Toplu Sözleşme İkramiyesi tasarısı hakkında açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, tasarının kabul edilmesinin memurlar açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Eğitim Bir Sen Kırşehir Şubesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“CHP eli ve Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararıyla 2 milyon 200 bini aşkın memuru hak kaybına uğratan Toplu Sözleşme İkramiyesi, yoğun çabalarımız ve AK Parti Milletvekillerinin önergesi ile 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ‘ne eklenerek TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti.

Toplu Sözleşme İkramiyesinin yeniden uygulamaya geçirilmesi için gerek meydanlarda yaptığımız eylemler gerekse ilgililerle yaptığımız görüşmeler neticesinde komisyonda kabul edilerek TBMM genel kurula sevk edilen bu önerge yasalaşıncaya kadar takipçisi olacağız.”

Eğitim Bir Sen Kırşehir Şubesi, tasarının yasalaşma sürecini yakından takip edeceklerini belirtti. Toplu Sözleşme İkramiyesinin tekrar uygulamaya geçirilmesi için yapılan eylemler ve görüşmelerin netice verdiğini ifade eden sendika, Kırşehirli memurların haklarını korumak adına mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Bu gelişme, 2 milyon 200 binden fazla memuru doğrudan ilgilendiriyor ve sendikanın yoğun çabaları sayesinde önemli bir aşama kaydedilmiş durumda. Eğitim Bir Sen Kırşehir Şubesi, yasalaşma sürecinde de aktif rol oynamaya devam edeceklerini belirtti.