Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yeni destekleme modeli hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, "Temel Hayvancılık Destekleri" kapsamında çeşitli alanlarda sağlanacak teşvikler ve artırılan destek miktarları duyuruldu.

Destekleme modeli kapsamında sağlanacak destekler:

Büyükbaş Hayvan Desteği: 1 buzağı için 5.700 TL (%175 artış)

İpek Böceği Desteği: 1 kutu (14 kg yaş koza için) 19.600 TL (%266 artış)

Arılı Kovan Desteği: 100 kovan için 19.000 TL (%217 artış)

Küçükbaş Desteği/Kuzu: Aile işletmesindeki 120 baş kuzu için 85.200 TL (%88 artış)

Başkan Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a esnaf ve sanatkarların taleplerini iletti Başkan Öztürk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a esnaf ve sanatkarların taleplerini iletti

Küçükbaş Desteği/Oğlak: Aile işletmesindeki 100 baş oğlak için 94.000 TL (%107 artış)

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü açıklamasında, "Üreticimizin geleceğe dair planlamalarını yapabildiği, aile işletmelerinin güçlendirildiği ve yönlendirici kriterlerle verim artışının sağlandığı bir sistem hedefliyoruz. Yetiştiricilerimize bereketli olsun. Destek bizden, üretmek sizden!" ifadelerini kullandı.

Bu desteklerle hayvancılık sektöründe üretimin artırılması ve kalitenin yükseltilmesi hedefleniyor. Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bu kapsamda çiftçilere ve üreticilere daha fazla destek sağlayarak, sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Editör: TUĞBA GÜL