Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Kırşehir’de evlilik, iş değiştirme ve şehir değiştirme gibi sebeplerle evden eve nakliyat yapan vatandaşların sayısı hızla arttı. Bu yoğun taşınma döneminde dikkat edilmesi gereken bazı önemli konular var. Eşyalarınızı sorunsuz bir şekilde yeni adresinize ulaştırmak ve mağduriyet yaşamamak için bu hususlara özen gösterin.

Evden Eve Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ayılmazdır, vatandaşları yetkili şirketler konusunda uyararak taşınma fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 30-40 oranında artış olduğunu belirtti. "Fiyat artışları işçilik maliyeti, ambalaj malzemeleri ve şehirlerarası yakıt giderlerinden kaynaklanıyor" diyen Ayılmazdır, evden eve taşınma maliyetlerinin 25 bin liradan başlayıp 80-100 bin liraya kadar çıktığını ifade etti. Ayılmazdır ayrıca, taşınma işlerinin yüzde 50'sinin kentsel dönüşüm hareketliliğinden kaynaklandığını ve eşyaların depolanmasına olan talebin de arttığını belirtti. Depolama ücretlerinin 2+1 bir ev için aylık 5 bin lira+KDV'den başladığını ekledi. Tüketicilerin mağdur olmaması için mutlaka yetkili firmalarla çalışmaları gerektiğini vurgulayan Ayılmazdır, "Firmanın yetkili olup olmadığını derneğimize veya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ilgili birimlerine sorabilirler" dedi. Ayrıca, taşıma sözleşmesi yapmanın ve sigorta konusunda dikkatli olmanın önemini belirtti.

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu da benzer uyarılarda bulunarak, tüketicilerin taşıma sözleşmesini dikkatlice okumalarını ve kıymetli eşyaların listesini taşıyıcıya imzalatmalarını tavsiye etti. Ağaoğlu, taşınma sırasında mağduriyet yaşamamak için yetkili ve güvenilir firmalarla çalışmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.

Vekil Erkan, "Gazilerimiz fedakârlığın ve cesaretin sembolüdür" Vekil Erkan, "Gazilerimiz fedakârlığın ve cesaretin sembolüdür"

Kırşehirli vatandaşlar, bu uyarılara dikkat ederek taşınma sürecinde sorun yaşamadan yeni evlerine taşınabilirler. Herhangi bir sorun durumunda tüketici hakem heyetlerine başvurarak haklarınızı koruyabilirsiniz. (HABER MERKEZİ)

Editör: BETÜL AKEREN