EKONOMİ

Su ürünleri üretiminde tarihi rekor!

Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre su ürünleri üretiminde tarihi bir rekor kırıldı

Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre su ürünleri üretiminde tarihi bir rekor kırıldı. Ülke genelinde gerçekleştirilen ve Kırşehir’in de içinde bulunduğu bir çok ilin destek verdiği Su Ürünleri Üretim Projesinde önemli bir başarı sağlandı.

Su ürünleri üretiminde ilk defa 1 milyon ton sınırını aşan Türkiye’nin hedefi planlı ve sürdürülebilir balıkçılıkla yeni rekorlara imza atmak.

 Ülke sınırlarımızı oluşturan denizlerin bereketini vatandaşlarla buluşturan tüm sektör temsilcilerine teşekkür eden Tarım Orman Bakanlığı ve Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bu başarının devamını temenni ediyor ve gerekli çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtiyor.  

Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023’te su ürünleri üretim miktarı 1 milyon tona ulaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan destekler ve uygulanan projelerle 2023 yılı toplam üretim miktarı bir önceki yıla göre %18,6’lık artışla 1 milyon 7 bin 921 ton olarak gerçekleşti. 2022 yılında 849 bin 808 ton olan üretin 2023 yılında 1 milyon 7 bin 921 tona ulaştı. 2023 yılında yaklaşık 100 ülkeye gerçekleştirilen su ürünleri ihracatıyla milli ekonomimize 1,7 milyar dolarlık katkı sağladı.

Ülkemize hayırlı olsun.