GÜNDEM

Son hacı kafilesi de uğurlandı

Kırşehir'den hac vazifesini yerine getirmek üzere son hacı kafilesi, coşkulu bir törenle kutsal topraklara uğurlandı

Kırşehir'den hac vazifesini yerine getirmek üzere son hacı kafilesi, bugün sabah saatlerinde Cacabey Meydanı'nda düzenlenen coşkulu bir törenle kutsal topraklara uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 yılı hac organizasyonu çerçevesinde, Ankara 38. Kafile olarak hacca gidecek olan 45 hacı adayı, yakınlarının ve din görevlilerinin katıldığı duygu dolu bir programla uğurlandı.

Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Kırşehir İl Müftü Yardımcısı Ali Çam'ın yaptığı duygusal konuşma ile devam etti. İl Müftü Yardımcısı Çam, konuşmasında hacı adaylarına mebrur bir hac yapmayı ve sağlıkla evlerine dönmeyi diledi. Ayrıca, hacca gitmek isteyip bekleyenlere de en kısa zamanda bu kutsal yolculuğun nasip olmasını temenni etti.

Uğurlama törenine, İl Müftü Yardımcısı Ali Çam, Hac ve Umre Şube Müdürü Mustafa Yayla, İl Müftülüğü çalışanları ve din görevlileri ile hacı adaylarının yakınları katıldı. Törenin sonunda yapılan dua ile hacı adayları, Ankara Esenboğa Havalimanı'na hareket etti.

Kırşehir'den bu yılki hac organizasyonu için kutsal topraklara giden son kafile olan bu grup, dualarla yola çıktı. Bu özel ve manevi yolculuk, hacı adaylarının hayatlarında unutulmaz bir tecrübe olacak.