Abdullah Çalışkan, Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa konulu programda Abdullah Çalışkan, Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa konulu programda

Konya’daki Karatay Akademi Yayınları’ndan çıkan "Onlar Ermiş Muradına" isimli kitap, 2021 yılında ensest ilişkiye yönelik ifadeler içermesi nedeniyle büyük tepki toplamış ve incelemeye alınmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kitabın 18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır ve müstehcen tesir yapabileceğini belirterek, kitabın üzerine "Küçüklere zararlıdır" ibaresi eklenmesi ve sadece 18 yaşından büyüklerin satın alabilmesi yönünde karar almıştı. Ancak, tartışmalı kitap yeniden gündeme oturdu.

Kırşehirli vatandaşlar, bu tür içeriklerin çocuklara masal adı altında sunulmasının büyük bir zarar teşkil ettiğini belirtti. Çocuklarını bu tür sapkın anlatımlardan korumak istediklerini ifade eden vatandaşlar, yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmalarını talep ettiler.

Meb-1

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Bugün sosyal medya ve internet sitelerinde yer alan 'Onlar Ermiş Muradına' adlı masal kitabı üzerinden Bakanlığımıza yönelik ortaya atılan iddialara ilişkin bir bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız sadece Bakanlığımız bünyesindeki ders kitaplarının onay sürecini yürütmektedir. Söz konusu içerik, ders kitabı veya yardımcı kaynak değildir; 'hikâye kitabı' kategorisindedir. Hikâye, roman, deneme gibi kültür yayınlarına ilişkin eserlerin onay süreçleri Bakanlığımız denetimi alanında değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Görünüşe göre, "Onlar Ermiş Muradına" kitabı etrafındaki tartışmalar bir süre daha gündemde kalacak gibi görünüyor.

Editör: BETÜL AKEREN