SİYASET

SHP teşkilat çalışmaları başlıyor mu?

60 ilde teşkilatlanarak büyük bir kongreye hazırlanan SHP, siyasi sahnede yeniden güçlü bir yer edinmeyi hedefliyor.

Kırşehir’de sosyal demokrasinin yeniden hayat bulup bulmayacağı sorusu, şehirde büyük bir merak uyandırdı. Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin (SHP) yeniden siyaset sahnesine dönmesiyle, siyasi arenada hareketlenmeler başladı. 14 yıllık bir aradan sonra yeniden kurulmuş olan SHP, ülke genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de gündemde yerini aldı.

SHP’yi kim yeniden kurdu?

SHP'nin yeniden kurulma süreci, kamuoyunda büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Partinin yeniden kuruluşunu gerçekleştiren isimler arasında, geçmişte SHP, DSP ve CHP’de siyaset yapmış tecrübeli siyasetçiler bulunuyor. SHP Kurucular Kurulu'nun yaptığı açıklamaya göre, partinin resmi olarak 28 Haziran’da kurulması, yaklaşık 5 aylık yoğun çalışmaların sonucunda gerçekleşti. Bu süreçte, farklı siyasi geçmişlere sahip isimler, ortak bir amaç doğrultusunda bir araya gelerek Yüksek İstişare Kurulu’nu oluşturdu.

Yeniden kurulan SHP’nin genel başkanı olarak, genç ve dinamik bir isim dikkat çekiyor. 29 yaşındaki Burak Çelik, partinin yeni lideri olarak seçildi. Çelik’in genç yaşına rağmen siyaset sahnesinde hızla yükselmesi, bazı çevrelerde tartışmalara neden oldu. CHP’den siyasete girmesi için hakkında sahte haberler yaptırdığı iddiaları da gündemde yer aldı. Ancak, Çelik ve SHP yönetimi bu iddiaları kesin bir dille reddetti.

SHP Kurucular Kurulu'ndan yapılan açıklamada, partinin yeni genel merkez binasının bu ay içerisinde hizmete açılacağı belirtildi. Ayrıca, çok sayıda sinema sanatçısı, eski ve güncel belediye başkanları, bürokratlar ve aktif görevde bulunan meclis üyelerinin partiye katılmak istediği vurgulandı. 60 ilde teşkilatlanarak, Eylül ayında büyük bir kongre yapılması planlanıyor.

Kırşehir’de SHP teşkilatının kurulup kurulmayacağı sorusu, şehirde merak konusu olmuş durumda.