Bugün açılışı gerçekleştirilen Cacabey Uzay ve Bilim Şenliği kapsamında, Kırşehir Merkez’de bulunan Sıddık Demir Anadolu Lisesi öğrencileri projelerini Kırşehir Haber 40’a anlattı. İki farklı proje ile şenlikte yer alan öğrenciler, “Atıklardan Kompost Yapımı” ve “Robotik Kodlama” projeleri ile dikkat çekti.

Atıklardan kompost yapımı 

Sıddık Demir Anadolu Lisesi öğrencilerinin ilk projesi, çevre bilincini ve sürdürülebilirliği teşvik eden “Atıklardan Kompost Yapımı” oldu. Bu projede, öğrenciler evsel ve organik atıkları değerlendirerek kompost üretimi gerçekleştirdiler. Elde edilen atıklar, 8 hafta boyunca özel bir kutu içinde muhafaza edilerek komposta dönüştürüldü. Sürecin sonunda, siyah kompost elde edilerek, doğal gübre olarak kullanılabilir hale getirildi. Öğrenciler, bu projeleri ile çevre dostu bir çözüm sunmayı hedeflediklerini belirttiler.

Robotik kodlama projesi

Öğrencilerin diğer projeleri ise, teknolojinin eğlenceli ve öğretici yönünü sergileyen “Robotik Kodlama” oldu. Bu projede, hoparlör ile bağlantılı olan kablolardan birini bir kişi, diğerini ise başka bir kişi tuttuğunda ve ellerini çırptıklarında hoparlörden farklı sesler gelmekte. Kabloların yerleri değiştirildiğinde ise, hoparlörden yine farklı sesler duyuluyor. Öğrenciler, bu proje ile temel elektrik devreleri ve robotik kodlama prensiplerini eğlenceli bir şekilde gösterme fırsatı buldular.

Sıddık Demir Anadolu Lisesi öğrencilerinin projeleri, Cacabey Uzay ve Bilim Şenliği ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü. Öğrenciler, projelerini tanıtarak, bilimsel çalışmaların önemine vurgu yaptılar ve gençlerin bilime olan ilgisini artırmayı amaçladıklarını belirttiler. Şenlik boyunca birçok kişi, stantları ziyaret ederek projeler hakkında detaylı bilgi aldı ve öğrencilerin çalışmalarını takdir etti.

Kapak (188)