Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Genç Akademisyenler Birliği ortaklığında düzenlenen Söz Kampüsten İçeri Programına katıldı. 31 Temmuz 2024 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ve Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Zeyid Korkmaz’ın yaptığı program, üniversite tanıtım günleri kapsamında tercih aşamasındaki öğrencilere yönelik düzenlendi.

Rektör Karahocagil: “Zengin akademik kadromuz ile eğitim öğretim faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz.”

Antalya Teknofest'te Kırşehirli Deniz’den büyük başarı Antalya Teknofest'te Kırşehirli Deniz’den büyük başarı

Söz Kampüsten İçeri Programında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin fiziki ve akademik durumuna değinerek Kırşehir’in doğu ile batıyı birbirine bağlayan bir köprü görevi gördüğünü anlatan Rektör Karahocagil, Kırşehir’in aynı zamanda Türkiye’nin her yerine rahatlıkla ulaşımı olan bir şehir olduğunu vurguladı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 18 yaşında genç bir üniversite olduğuna da değinen Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, genç olmasının yanı sıra güçlü bir altyapıya da sahip olduğunu söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 10 Fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 22 uygulama ve araştırma merkezi ile İç Anadolu Bölgesinde önemli bir üniversite olduğunu belirten KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, üniversitenin zengin akademik yapısına da değinerek 979 öğretim elemanı ile eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

2-5Rektör Karahocagil: “Öğrencilerimiz barınma ve ulaşım sıkıntısı yaşamıyor”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin başarılı çalışmalarına konuşmasında yer veren Rektör Karahocagil, KAEÜ’nün ülke ve dünya sıralamalarında önemli bir konumda olduğunu vurguladı. Uluslararası araştırma merkezlerinin sonuçlarına göre KAEÜ’nün nitelikli eğitim sıralamasında dünya üniversiteleri arasında üst düzeyde olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, aynı zamanda 2024 Paris Olimpiyatlarında KAEÜ öğrencilerinin ülkemizi temsil edeceğine de vurgu yaptı. Üniversitenin sosyal yaşam alanları hakkında bilgiler veren Rektör Karahocagil, Merkez Yerleşkemizde bulunan kafeterya, kütüphane, halı saha gibi yerlerin öğrencilerin her zaman hizmetinde olduğunu söyledi. “Öğrencilerimiz üniversitemizde barınma ve ulaşım sıkıntısı yaşamıyor.” diyen Rektör Karahocagil, öğrenci dostu bir üniversite ve şehir olduklarını belirtti.

Rektör Karahocagil: “Türkiye yükseköğretimine rol olan bir üniversiteyiz”

Rektör Karahocagil konuşmasının devamında, KAEÜ’nün kalite çalışmalarına da değinerek, diğer üniversitelere rol model olan yazılımlarımızı anlattı. Eğitimde Kalite Güvence Sistemi olan Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Programı (AYDEP) ile Yönetimde Kalite Güvence Sistemi olan Bütünleşik Kalite Yönetim Sisteminin (BKYS) üniversite tarafından hazırlanan yerli bir yazılım olduğunu ve çok sayıda üniversiteye satışının gerçekleştirildiğini kaydeden Rektör Karahocagil, aynı zamanda üniversitenin 5 yıllık tam akreditasyon alan üniversitelerden biri olduğunu dile getirdi. 5 yıllık tam akreditasyon ile mezun olan öğrencilerin diplomalarının uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu belirten Rektör Karahocagil, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin birçok alanda çok başarılı bir üniversite olduğuna vurgu yaptı.

Thumbnail 1-6Rektör Karahocagil: “Öğrencilerimiz eğitim öğretimlerini hem teorik hem de uygulamalı görüyor”

Konuşmasında ismini Ahi Evran-ı Veli’den alan üniversitenin, Ahi Evran-ı Veli’nin hayat felsefesi ve Ahilik Anlayışını da müfredata eklediklerini anlatan Rektör Karahocagil, “Ahilik, değer temelli bir kalite hareketidir.” dedi. Ahiliğin o dönemdeki bir kalite çalışması olduğunu söyleyen Rektör Karahocagil, bu anlayışla kalite çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Üniversitenin aynı zamanda Tarım ve Jeotermal alanda pilot üniversite olduğunu kaydeden Rektör Karahocagil, pilot üniversite projeleri kapsamında uygulamaya geçirdikleri projelerin öğrencilerin uygulama alanları olduğunu da söyledi. “Pilot Üniversite projeleri sayesinde üniversitemizin Ziraat Fakültesinde, Sağlık Bilimleri Fakültesinde, Tıp Fakültesinde ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda eğitim öğretim gören öğrencilerimiz derslerini hem teoride hem de uygulamada gerçekleştiriyorlar.” diyen Rektör Karahocagil, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bu anlamda uygulama alanları geniş bir üniversite olduğunu anlattı.

Rektör Karahocagil: “Severek yapacağınız meslekleri seçin”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak uluslararasılaşmaya da büyük önem verdiklerini dile getiren Rektör Karahocagil, çok sayıda uluslararası düzeyde üniversite ile ikili iş birliği anlaşmaları olduğunu kaydetti. Konuşmasının sonunda tercih yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Karahocagil, hayatlarının dönüm noktası olan bu tercih dönemini çok iyi düşünerek geçirmelerini önerirken yapmayı sevdikleri meslekleri tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.(HABER MERKEZİ)

Editör: TUĞBA GÜL