Kırşehir'de polis ve lise öğrencilerinin işbirliğinde sıfır atık projesi kapsamında geri dönüştürülen eşyalar, İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında oluşturulan "Cafe Mola"da kullanılıyor.
İl Emniyet Müdürlüğü, doğada atıkların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesi amacıyla sıfır atığın önemini vurgulayan proje başlattı.
"Geçmişten geleceğe tatlı bir mola" sloganı ile "Cafe Mola" ismi verilen alanda, emniyet personelinin yanı sıra misafirler için de dinlenme alanı oluşturuldu.
Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Vahapoğlu, AA muhabirine, sıfır atık projesi kapsamında geri dönüşüm çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.
İl Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı proje kapsamında öğrencilerin gönüllü çalışmalar yaptığını vurgulayan Vahapoğlu, atıl bir ürünün işlendikten sonra kullanışlı bir malzemeye dönüştüğünü gören öğrencilerin şevkle çalıştıklarını belirtti.
"Öğretmen ve öğrencilerimiz çıkan ürünleri gördükten sonra okulumuza da yapmaya karar verdik. Aynı kafeden ya da bir benzerini atık malzemelerden geri dönüştürerek hem ekonomiye katmak hem de öğrencilerimizin zevkle bir iş yapmasını sağlamak amacıyla okulumuza da böyle bir kafe ya da ziyaretçi karşılama nöbet noktası yapmaya başlıyoruz. Çocukların çok hoşuna gitti, kendilerini geliştiriyorlar. Atık malzemeye bakış açıları da değişmiş oldu. Bir malzemeden ne çıkarabiliriz, bunu ekonomiye nasıl çevirebiliriz, ondan masa, sandalye yapabiliriz miyiz diye düşünmeye başladılar. Çocukların da ufku açılmaya başladı."
Lise öğrencilerden Akın Savaş, arkadaşlarıyla beraber, öğretmenlerinin desteğiyle atık malzemelerden yepyeni ürünler hazırladıklarını söyledi.
Gelen atık malzemelerin kesilmesi, matkapla delinmesi, montajla birleştirilmesi ve kaynaktan sonra boyanması işini arkadaşlarıyla birlikte zevkle yaptıklarını anlatan Savaş, sonrasında okulda biten ürünleri İl Emniyet Müdürlüğüne götürdüklerini dile getirdi.
Veli Ertem ise polislere destekte bulundukları çok güzel bir çalışmaya imza attıklarını ve kentte buna benzer bir kafe bulunmadığını belirtti.
Zebiullah Özbek de polislerden gelen projeyle paletlerden, varilden, lastiklerden geri dönüşüm ürünleri olarak masa ve sandalye oturmak bankları yaptıklarını anlattı.
Kartal, atık malzemelerden oluşturulan kafenin hazırlanmasında emekleri bulunan öğrenci, öğretmen ve polislere teşekkür etti. KIRŞEHİR (AA) - SERKAN GÜNER