Petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetlerinde çalışan Kırşehirli işçiler, bu haber sizin için! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelikle, petrol işçilerinin çalışma saatlerinde önemli bir düzenleme yapıldı.

Çalışma saatlerinde posta düzeni: Yeni düzenlemeye göre, petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetlerinde çalışan işçiler için çalışma saati düzenlemesi 24 saatte 2 işçi postası olacak şekilde yapılabilecek. Bu sayede, işçiler daha esnek ve verimli çalışma saatlerine sahip olacak.

Gece çalışmaları: Petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetleri kapsamında yürütülen işlerde, işçinin yazılı onayının alınması şartıyla, 7,5 saatin üzerinde gece çalışması yapılabilecek. Bu düzenleme, işçilerin daha fazla esneklik ve güvenlik içinde çalışmalarını sağlayacak.

Başkan Yavuz’dan ayniyat saymanları hakkında önemli duyuru Başkan Yavuz’dan ayniyat saymanları hakkında önemli duyuru

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanan "Postalar Halinde İşçi Çalıştırılarak Yürütülen İşlerde Çalışmalara İlişkin Özel Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu değişiklikle birlikte, petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetleri kapsamında yürütülen işlerde çalıştırılan işçilerle ilgili düzenlemeye gidildi. Turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra artık petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetleri kapsamındaki işlerde de bu düzenleme geçerli olacak. Yeni düzenleme, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu uyarınca petrol araştırma, arama ve sondaj faaliyetleri yürütülen iş yerlerinde yapılan işleri kapsayacak. Bu kapsamda, alt işveren tarafından yürütülen işler de dahil olmak üzere, çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Bu düzenlemeler, petrol araştırma ve sondaj faaliyetlerinde çalışan Kırşehirli işçilerin daha iyi çalışma koşullarına sahip olmasını hedefliyor. Yeni düzenlemelerle birlikte, işçilerin hem verimliliği artacak hem de çalışma saatleri daha esnek hale gelecek. (HABER MERKEZİ)

Editör: BETÜL AKEREN