GÜNDEM

Paris Olimpiyatları'nda Türk sporcuların kıyafetlerine tepki

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'na katılan Türk sporcular için tasarlanan kıyafetler, Kırşehirli vatandaşlardan da büyük tepki topladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'na katılan Türk sporcular için tasarlanan kıyafetler, Kırşehirli vatandaşlardan da büyük tepki topladı. Ünlü moda markası Vakko'nun tasarladığı kıyafetler, "pijamaya benziyor" eleştirileriyle karşılaştı.

Olimpiyat Oyunları'na katılan birçok ülkenin sporcuları, kendi kültürlerini yansıtan özel kıyafetlerle açılışa katılırken, Türk Milli sporcuların kıyafetleri dikkat çekti. Özellikle Milli Okçu Mete Gazoz ve Milli Boksör Buse Naz Sürmeneli için tasarlanan kıyafetler, sosyal medyada çizgili pijamaya benzetildi.

Kıyafetlere yönelik eleştiriler Kırşehirli vatandaşlar arasında da yankı buldu. Çok sayıda Kırşehirli vatandaş, kıyafetlerin diğer ülkelerin sporcularının giysilerine kıyasla özensiz olduğunu belirterek tepki gösterdi. Kırşehirli vatandaşlar, "Diğer ülkelerin yarışmacıları kendi kültürlerini yansıtan özel tasarımlar yaparken, bizim sporcularımızın kıyafetleri neden bu kadar saçma ve özensiz? Bizi dünyanın gözü önünde küçük düşürmek istediler. Bu bir proje mi?" şeklinde yorumlarda bulundu.

Açılışta giyilen kıyafetler hakkında Vakko'nun yaptığı tasarımlar, Türk sporcuların performansından ziyade kıyafetlerinin konuşulmasına neden oldu. Sosyal medyada birçok kullanıcı, kıyafetlerin daha özenli ve Türkiye'yi daha iyi temsil edecek şekilde olmasını beklediklerini dile getirdi.