Kırşehir Özbağ Belediyesi, kasabada uzun süredir devam eden su sorununa nihayet çözüm getirdi. Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, dün itibariyle tamamlanan çalışmalar sonucunda su hattına saniyede 54 litre su verilerek kasabanın su ihtiyacı karşılanmaya başlandı.

Yaklaşık iki ay süren yeni su hattı çalışmaları, İller Bankası tarafından teslim alınmayı ve geçici kabul işlemlerinin tamamlanmasını bekliyordu. Geçen hafta itibariyle bu süreç tamamlandı ve yeni su hattı hizmete girdi. İlk etapta yeni pompaların kapasitesinin düşük olması nedeniyle Özbağ Kasabası’na sadece saniyede 36 litre su sağlanabiliyordu. Ancak 6 Haziran itibariyle bu sorun da çözüldü ve iki kuyudan toplamda saniyede 54 litre su verilmeye başlandı.

Su hatlarının boş olması nedeniyle bazı kesimlere henüz su ulaştırılamadığı belirtilirken, bu sorunun da kısa sürede çözülerek, suyun eski durumdan daha iyi bir şekilde sağlanacağı bildirildi. Belediye yetkilileri, su dağıtımının tüm kasabaya eşit şekilde ulaşması için çalışmaların hızla sürdüğünü ifade etti.

Abdullah Çalışkan, Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa konulu programda Abdullah Çalışkan, Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa konulu programda

Özbağ Belediye Başkanı ile Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Kırşehir Belediyesi’ne ait bir su kuyusunun Özbağ Belediyesi tarafından kullanılması için anlaşmaya varıldı. Mevcut su kaynaklarına ilave edilecek bu kuyunun su analizlerinin olumlu sonuçlanması halinde, bu kuyudan da su sağlanacak ve kasabanın su hattına eklenecek.

Özbağ Belediyesi, vatandaşlarına yaptığı duyuruda, su hatlarındaki iyileştirmelerin sürekli takip edileceğini ve yeni kuyudan sağlanacak suyla ilgili gelişmelerin anında paylaşılacağını belirtti. Belediye yetkilileri, “Mevcut su kaynaklarımızı artırarak, vatandaşlarımızın su sorununu kalıcı olarak çözmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz,” açıklamasında bulundu.

Editör: BETÜL AKEREN