Özbağ Belediye Başkanı İsmail Çanakçı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı doğalgaz sorunu nihayet çözülüyor! Başkan Çanakçı, göreve geldiği günden bu yana doğalgazsız tek bir hane kalmaması için Kırgaz yetkilileriyle sıkı bir çalışma yürüttü. Bu süreçte doğalgaz eksiği bulunan sokaklarda titizlikle incelemeler yapıldı ve nihayet beklenen an geldi. Geçtiğimiz hafta itibariyle, siyasi basiretsizlik nedeniyle 5 yıldır doğalgaz hattı döşenemeyen sokaklarda Kırgaz tarafından çalışmalar başlatıldı. Ancak bazı bölgelerde, önceki dönemde yapılan hatalı imar planı değişiklikleri ve yanlış işlemler nedeniyle doğalgaz hattı döşenemediği ortaya çıktı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Necmettin Erkan çıkarması Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Necmettin Erkan çıkarması

Gerçekleştirilen toplantıda, Kırgaz yetkilileriyle birlikte bu bölgelerdeki imar planının acilen düzeltilmesi gerektiği kararlaştırıldı. Başkan Çanakçı, sorunlu bölgelerin imar planı düzeltme çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını duyurdu. Başkan Çanakçı, doğalgaz aboneliği yaptıramayan tüm vatandaşları belediyeye başvurarak bilgi almaya ve birlikte hareket etmeye çağırdı. Vatandaş-belediye işbirliği ile bu sorunların hızla çözüleceğini ve kısa sürede Özbağ’da doğalgazsız tek bir hane kalmayacağını vurguladı. Özbağ halkına duyarlılıkları için şimdiden teşekkür eden Başkan Çanakçı, daha güzel bir Özbağ için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Editör: BETÜL AKEREN