Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Hüdai Pakel, öğretmen atama mülakatlarının başladığını duyurdu. Başkan Pakel, konuya ilişkin olarak Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın mülakat sürecinde yaşanan sıkıntılara dikkat çektiği değerlendirmelerini paylaştı ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çağrıda bulundu.

Başkan Pakel’in yapmış olduğu paylaşımda Başkan Geylan’ın mülakat komisyonlarının asıl ve yedek üye sayısının tamamlanamadığına dair duyumlar aldıklarını belirtti. Başkan Geylan, “20 ilde yapılacak mülakat komisyonlarında asıl ve yedek üye sayısı toplamının tamamlanamadığına dair duyumlar alıyoruz. Görüştüğüm bir kısım şube müdürü meslektaşlarımız, mülakatlarda telkin ve yönlendirmelerle muhatap olabilecekleri endişesi ve kul hakkından korktukları için görev istemediklerini ifade ediyorlar.” dedi.

Bu durumu anladığını ve takdir ettiğini ifade eden Pakel, “Arkadaşlarımızın hassasiyetini anlıyor ve takdir ediyorum.” diyerek meslektaşlarının çekincelerine destek verdi.

Bakan Tekin’e Çağrı: “Kpss Puanına Mütenasip Puanlama Yapılsın”

Başkan Geylan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenerek, mülakat sürecinde yaşanan endişelerin giderilmesi için KPSS puanına uygun puanlama yapılmasını talep etti. “Gelin, tüm gerçekçi taleplere rağmen mülakatı kaldırmadınız, bari 2018’den beri olduğu gibi mülakatlarda KPSS puanına mütenasip puanlama yapılacağını duyurun. Hem komisyon üyelerimiz hem de genç meslektaşlarımız rahatlasın” dedi.

Mülakatlar Hakkında Endişeler

Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Pakel ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın açıklamaları, öğretmen atama mülakatlarının adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Mülakatlarda yaşanabilecek yönlendirmeler ve telkinlerin, hem komisyon üyeleri hem de adaylar üzerinde olumsuz etkiler oluşturabileceği endişesi, mülakat sürecinin daha adil ve güvenilir bir şekilde yönetilmesi gerektiği konusunda çağrılara neden oldu.

Harran Üniversitesi Rektörü Güllüoğlu, Rektör Karahocagil işe bir araya geldi Harran Üniversitesi Rektörü Güllüoğlu, Rektör Karahocagil işe bir araya geldi

Türk Eğitim-Sen, öğretmen atama sürecinin daha şeffaf ve objektif kriterler doğrultusunda yapılmasını talep ederek, öğretmen adaylarının hak ettikleri şekilde değerlendirilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Bu gelişmeler ışığında, öğretmen atama mülakatlarının adil bir şekilde yapılması ve komisyon üyelerinin üzerindeki baskıların kaldırılması için yetkililerin gerekli önlemleri alması bekleniyor. Başkan Pakel ile Başkan Geylan’ın çağrısının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Editör: TUĞBA GÜL