GÜNDEM

O yangın can aldı

Dün akşam saatlerinde Mardin ve Diyarbakır'da çıkan yangın, büyük bir felakete yol açtı. Yangında 44 kişi yaralanırken, 6 kişi hayatını kaybetti.

Dün akşam saatlerinde Mardin ve Diyarbakır'da çıkan yangın, büyük bir felakete yol açtı. Yangında 44 kişi yaralanırken, 6 kişi hayatını kaybetti. Söndürme çalışmaları sabaha kadar aralıksız devam etti.

Kırşehir Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Fatih Mehmet Yavuz, yaşanan acı olay karşısında kayıtsız kalmadı ve sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Başkan Yavuz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Mardin ve Diyarbakır’da devam eden yangınlar nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangınla mücadele eden orman çalışanlarımız başta olmak üzere acil müdahale ekiplerine, kamu görevlilerine, tüm emekçilere, gönüllü vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi afet ve felaketlerden korusun."

Yangının kontrol altına alınması için orman çalışanları, acil müdahale ekipleri ve gönüllü vatandaşlar büyük bir çaba sarf etti. Yangın söndürme çalışmaları gece boyunca devam etti ve yangının daha fazla yayılmaması için tüm imkanlar seferber edildi.

Kırşehir’de olduğu gibi Türkiye'nin dört bir yanından da Mardin ve Diyarbakır'da yaşanan yangın felaketi için destek mesajları yağdı. Birçok sivil toplum kuruluşu, yangından etkilenen bölgeler için yardım kampanyaları başlattı ve vatandaşları dayanışmaya davet etti.

Yangın felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Yangınla mücadele eden tüm çalışanlara ve gönüllülere teşekkür ediyor, ülkemizin bu tür felaketlerden korunmasını temenni ediyoruz.